|

Ali Gültiken yenisafak.com'a konuştu: İsmail yanlış yaptı

Beşiktaş'ın efsane futbolcularından Ali Gültiken, siyah beyazlılardaki ayrılıkları yenisafak.com'a değerlendirdi. İsmail Köybaşı'nın ayrılığı hakkında yorumlarda bulunan Gültiken, 'İsmail çok uzun yıllardır Beşiktaş'ın içinde. Ancak sakatlıklar sebebiyle çok faydalı olamadı. İlk defa geçen sezon iyi bir performans sergiledi. Para konusunda biraz daha makul olmalıydı' diye konuştu.

Yeni Şafak
16:11 - 12/07/2016 Tuesday
Güncelleme: 16:23 - 12/07/2016 Tuesday
Yeni Şafak
Beşiktaş'ın efsane futbolcularından ve yöneticilerinden Ali Gültiken, Beşiktaş'tan ayrılan İsmail Köybaşı hakkında özel açıklamalarda bulundu.
Beşiktaş'ın efsane futbolcularından ve yöneticilerinden Ali Gültiken, Beşiktaş'tan ayrılan İsmail Köybaşı hakkında özel açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ın efsane futbolcularından Ali Gültiken, siyah beyazlılardaki ayrılıkları yorumladı. İsmail Köybaşı'nın ayrılığı ile ilgili sitemli açıklamalarda bulunan Gültiken, Sosa ve Töre'nin ayrılıklarının ise takımı olumsuz etkileyeceğini ifade etti.



İsmail Köybaşı ile yolların ayrılması hakkında ne düşünüyorsunuz?


  • İsmail'in yerine mutlaka bir alternatif üretilmiştir ki Beşiktaş İsmail'den vazgeçmiştir. Şenol Hoca'nın düşündüğü bir isim mutlaka vardır o bölge için. İsmail'in durumu biraz özel. İsmail çok uzun zamandır Beşiktaş'ın içinde ama hep sakat geçirdi. Baktığınızda Beşiktaş'ın maddi anlamda ona ciddi paralar ödediğini biliyoruz. Oynamadığı dönemler içerisinde ve ödenen bonservis itibarıyla... 5 küsür milyon dolar bonservis ödendi İsmail'e. Geçen dönem en başarılı sezonunu geçirdi ve bu dönem içerisinde de takım şampiyon oldu. Tabi her oyuncu maddi imkanlarını geliştirmek ister ama bu dengeyi de gözetmesi gerekir. Kulübün ona yaptıklarını ve ödediklerini bu işlerin biraz da bu tarafı var çünkü. Bunu böyle değerlendirmesi daha doğru olurdu. Para konusunda daha makul davransa daha iyi olurdu.

Gökhan Töre gitti, Sosa da ayrılacağını açıkladı. Beşiktaş'ta neler oluyor?

  • Beşiktaş'ın elinde 4 tane ekstrem ayak var. Jose Sosa, Gökhan Töre, Ricardo Quaresma ve Oğuzhan. Bu futbolcuları bulmak çok kolay değil. Gökhan ve Sosa'nın gidişini yakından takip ediyorum. Bu futbolcuların yerine gelecek isimler çok önemli. Gelecek oyuncuların takıma adapteleri, katkıları aynı oranda olacak mı, olmayacak mı? Bekleyip, göreceğiz. Sosa'nın ayrılmasını ben hiç arzu etmem.

Beşiktaş'ın 1. kalecisi kim olur?

  • Fabricio transfer edildi ancak devre arasında da Boyko gelmişti. Burada Şenol Hoca'nın illa Tolga'dan vazgeçeceği anlamını da taşımıyor kaleci transferleri ben biraz öyle görüyorum. Tolgayı alternatif ve onu da ayakta tutacak transferleri olarak görüyorum. 1. kaleci Tolga olur gibi geliyor bana. Şenol hoca ondan vazgeçmedi geçen sene. Bu senede geçmeyecektir.

Mario Gomez Beşiktaş'ta kalacak mı?

  • Mario Gomez'in kalabileceğini düşünüyorum. Biraz rakamlar konusunda sıkıntı var. Gomez Beşiktaş'ta kalmalı. Şampiyonlukta çok emeği var. Böyle futbolcular kolay, bulup getireceğiniz isimler değil. Paranız olsada bazen bulamıyorsunuz. Para verip getirceğiniz başka bir futbolcu da böyle katkı veremiyebiliyor.






#Beşiktaş
#Ali Gültiken
#İsmail Köybaşı
#Sosa
#Gökhan Töre
#Şenol Güneş
8 years ago