|

Hakan ve Arif'i FETÖ'den attık

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Özbek, FETÖ'cü Hakan Şükür ve Arif Erdem'i yönetim olarak aidatlarını ödemedikleri için değil, terör örgütü ile bağlantıları nedeniyle ihraç ettiklerini söyledi. Özbek, “Terörle bağlantısı olanların değil Galatasaray'da, hiçbir yerde işi olamaz” dedi

Yeni Şafak
04:00 - 29/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 08:07 - 29/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
G.Saray Başkanı Özbek, vatan hainlerinin ihraç kararına açıklık getirdi.
G.Saray Başkanı Özbek, vatan hainlerinin ihraç kararına açıklık getirdi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Cumartesi günü yapılan olağan mali genel kurulda ihraçları genel kurul tarafından kabul edilmeyen, ardından yönetim kurulu kararıyla kulüple ilişikleri kesilen FETÖ'cü Hakan Şükür ve Arif Erdem hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özbek, bu iki ismi aidatlarını yatırmadıkları için değil, aslen FETÖ'yle olan ilişkilerinden dolayı attıklarını söyledi. Başkan Özbek, NTVSpor'da katıldığı yayında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Genel kurul sonrasında yönetim kurulu olarak acilen toplandıklarını belirten Özbek, “Hakan Şükür ve Arif Erdem'in FETÖ/PDY bağlantıları çerçevesinde ihracını tekrar gündeme aldık. Tüzüğün bize verdiği bir yetki var. 6 sene aidatını peşpeşe yatırmamış üye varsa ihraç edebilmemiz yönünde. Dolayısıyla biz o anda bunu çalıştırdık. Bu da var ama asıl sebep aidatlar değil, terör örgütü üyeliği. Aidatların ödenmemesi tüzük gereği artı bir sebep teşkil etmiştir. Yönetim Kurulu'nun aldığı karar terör örgütü bağlantıları. Bu bağlantılarını hiç bir zaman inkar etmemişlerdir ve kaçaktırlar. Dolayısıyla Türkiye'de 15 Temmuz gibi bir sürecin ardından terör örgütünün faaliyetleri konusunda herkesin kanaati net olarak oluşmuştur. O nedenle Hakan Şükür ve Arif Erdem'in üyelikten çıkarılmasının ana nedeni budur. Vatandaşına kurşun sıkan, meclisi bombalayan bir örgütün elemanı olmalarının vicdanlarda rahatsızlık yaratacağını düşündük ve ilgili kararı aldık. Terörle bağlantısı olanlar, cumhuriyete ve devlete düşman olanların değil Galatasaray'da, hiçbir yerde işi olamaz" diye konuştu.



YÖNETİM OYBİRLİĞİ İLE ZATEN KARAR VERMİŞTİ



Disiplin Kurulu'nun gerekçeli kararında her şeyin çok net anlaşıldığını belirten Özbek, “21 Eylül 2016'da alınmış bu karar. Kararda, 'Kayıtlı adresine gönderilmiş ve 7 gün içinde savunması istenmiştir. Üye bu sürede savunma yapmamış, savunma hakkından vazgeçmiş sayılmaktadır' diyor. Burada Galatasaray Spor Kulübü Yönetimi buna bağlı olarak bu kararı almış. Disiplin Kurulu'nun gerekçelerine bağlı olarak Hakan Şükür'ün üyeliğinin sonlanmasına oy birliği ile karar vermiştir. Genel Kurul'a 7 kişiyi gönderdik. 5 kişi ihraç oldu. Hakan Şükür ve Arif Erdem az bir farkla reddedildi. Özellikle terör örgütlerine bulaşmış ve bunu da inkar etmeyen Hakan Şükür ve diğer arkadaş Galatasaray Kulübü'nün üyesi olma hakkını kaybetmiştir. Onun için kulüp ve camia olarak böyle bir kara gölgeyi içimizde taşımamız mümkün değildir. Hiç tereddüt etmeden sevk ettik" ifadelerini kullandı.





PROVOKATİF KONUŞMALAR ETKİLEDİ


Genel kuruldaki ortamı anlatan Özbek, “Provokatif bir azınlığın hamaset dolu konuşmaları ve Hakan Şükür ile Arif Erdem'in geçmişte Galatasaray'da oynamış olmaları, olayı duygusal bir hale getirdi ve ihraç kararı reddedildi. Böyle bir kararı beklemiyordum. Hemen öncesinde 5 kişi aynı suçtan ihraç edildi. Bu sonuç, herkesi, özellikle de yönetim kurulunu ve beni son derece üzdü"dedi.



İşte Disiplin Kurulu'nun Hakan Şükür kararı








#FETÖ
#Dursun Özbek
#Galatasaray
#Arif Erdem
#Hakan Şükür
7 yıl önce