|

Spor engelini 'oturarak' aşıyorlar

Fethiye'de bedensel engelli sporculardan oluşan oturarak voleybol takımı, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından bu yıl kurulan Türkiye Oturarak Voleybol Ligi'ne hazırlanıyor.

Yeni Şafak
15:01 - 24/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:05 - 24/03/2016 Perşembe
AA

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde geçen yıl kurulan Fethiye Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü Oturarak Voleybol Takımı'nda, cam kemik, spastik ve geçirdikleri kazalar sonucu engelli olan 15 sporcu yer alıyor.



Fethiye Atatürk Spor Salonu'nda hazırlanan 10x6 metrelik özel sahada, 1 metre 15 santimetre yüksekliğindeki filede voleybol oynayan sporcular, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından bu yıl kurulan Türkiye Oturarak Voleybol Ligi'nin ilk müsabakası için çalışıyor.



Engeli nedeniyle kimisinin dirseğiyle servis kullandığı antrenmanda, kolları olmayan bir sporcu da rakipten gelen topları başıyla vurarak karşılıyor.



"Oturarak voleybol Türkiye'de yeni bir branş"

İnaluk, takımdaki oyuncuların çoğunun ortopedik engelli olduğunu, aralarında cam kemiği ve spastik engelli sporcuların da yer aldığını dile getirerek, "Oturarak voleybol Türkiye'de yeni bir branş. Bu konuda engellileri spora yönlendirerek topluma kazandırmayı hedefliyoruz. Koluyla, kafasıyla, bacağıyla hiç önemli değil, önemli olan engellilerin bu sporu yapmak için gönül vermiş olmaları" diye konuştu.








#Türkiye Oturarak Voleybol Ligi
#Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu
8 yıl önce