|

Süper Lig'de 2.haftanın özeti

Süper Lig'de ikinci hafta tamamlandı. 29 golün atıldığı haftada birbirinden ilginç olaylar yaşandı. Sizler için haftayı özetledik.

Yeni Şafak
10:05 - 29/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:07 - 29/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Fenerbahçeli Kjaer'in kırmızı kart gördüğü pozisyon haftanın en tartışmalı anlarından biriydi. Pozisyonun öncesinde Stoch'a faul yapıldığını iddia eden sarı lacivertliler bu pozsiyon sonrasında hakem Serkan Çınar'a tepki gösterdi.
Fenerbahçeli Kjaer'in kırmızı kart gördüğü pozisyon haftanın en tartışmalı anlarından biriydi. Pozisyonun öncesinde Stoch'a faul yapıldığını iddia eden sarı lacivertliler bu pozsiyon sonrasında hakem Serkan Çınar'a tepki gösterdi.

Süper Lig'de ikinci hafta sona erdi. Galatasaray'ın 3 puanla tamamladığı haftada Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor puan kayıpları yaşadı. İşte Süper Lig'de ikinci haftada öne çıkan olaylar;



Eto'o bir ilki yaşadı


Antalya'nın ünlü golcüsü Samuel Eto'o, Alanya'ya 2-1 yenildikleri maçta Süper Lig kariyerinde ilk kez teknik direktörü tarafından oyundan alındı. Geçen sezon Beşiktaş maçında kart riski, F.Bahçe'ye karşı ise sakatlık sebebiyle kenara gelen Eto'o, Alanya önünde 62'de oyundan alınınca hocası Morais'e sinirlenip direkt soyunma odasına gitmişti.




Konya'da 'İzlanda' esintileri


Süper Lig'in son şampiyonu Beşiktaş, Atiker Konyaspor'la 2-2 berabere kaldı. Oldukça heyecanlı bir mücadeleye sahne olan maça ise yeşil beyazlı taraftarlar damga vurdu. Yaptıkları tezahüratlar ve maç sonundaki şovlarıyla mücadelede dikkat çeken Konyaspor taraftarı akıllara İzlandalı taraftarların Euro 2016'daki şovlarını getirdi.







İlk puanlarını aldılar


Bu sezon kadro anlamında güçsüzleşen Kasımpaşa, kendi evinde ligin yeni ekibi Adanaspor'la karşılaştı. İstanbul ekibi mücadelede 1-0 öne geçerken Adanaspor'un dikkat çeken ismi Renan Diniz skoru eşitleyen golü attı. Maç bu sonuçla tamamlanırken iki takımda ligdeki ilk puanlarını almış oldu.









Orkan Çınar gerçeği


Yeni transferleriyle çıktığı ilk maçta Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup eden Trabzonspor, Süper Lig'in ikinci haftasında Gaziantepspor'la karşılaştı. İlk maça göre vasat bir oyun sergileyen bordo mavililere en büyük şoku Orkan Çınar yaşattı. Teknik Direktör İsmail Kartal tarafından 87.dakikada oyuna alınan 20 yaşındaki futbolcu oyuna girdikten 1 dakika sonra müthiş bir gole imza attı ve takımını öne geçirdi. Trabzonsporlu futbolcuların arasından şık bir vuruşla topu ağlara gönderen futbolcu hem takımına ilk puanlarını kazandırmış oldu hem de hocasına 'ben buradayım' mesajı verdi.








Galatasaray'ın 'Derdiyok'


Galatasaray, Süper Lig'in ikinci haftasında Akhisar Belediyespor'la karşılaştı. Mücadeleye 3.dakikada yediği şok golle mağlup başlayan sarı kırmızılılar, Eren Derdiyok'un müthiş kafa golüyle eşitliği sağladı. Bu golle maçta kontrolü eline alan Galatasaray, Yasin ve Bruma'nın golleriyle sahadan 3-1 galip ayrıldı. İkinci yarının başında baş dönmesi sebebiyle oyundan alınan Eren Derdiyok'un oyundan çıkması sosyal medyada endişe havası estirirken İsviçreli futbolcu daha ikinci haftadan Galatasaray'ın en önemli oyuncularından biri olduğunu kanıtladı.











Igor Tudor'dan etkileyici başlangıç


Galatasaray maçında oynadıkları oyunla dikkat çeken Karabükspor, Çaykur Rizespor'u 3-0 mağlup etti. Traore, Yatabare ve Skulason'un attığı gollerle 3 puanı 3 golle alan Karadeniz temsilcisi böylelikle Galatasaray maçındaki performansının da tesadüf olmadığını göstermiş oldu. Bunun yanı sıra Hırvat teknik adam Igor Tudor da kısa sürede Süper Lig'e uyum sağladığını kanıtladı.









'Burası Bursa, Akhisar değil'


Bursaspor'un Başakşehir'le oynadığı mücadele bir bakıma haftanın olayına da sahne oldu. Rakibine kendi sahasında 2-0 mağlup olan yeşil beyazlılarda hedef tahtasına Hamza Hamzaoğlu oturtuldu. Yaptığı transferler Bursalı taraftarlar tarafından eleştiri alan Hamzaoğlu'na mücadele sonunda 'Burası Bursa, Akhisar değil' tezahüratları yapıldı. Tecrübeli teknik adam maç sonunda ise istifa sinyali verdi.










İlhan Cavcav, Üzülmez'i yine kovamadı


Gençlerbirliği, Süper Lig'in ikinci haftasında Osmanlıspor'la karşılaştı. Mücadelede 2-0 yenik duruma düşen Gençlerbirliği teknik direktör İbrahim Üzülmez'in hamleleriyle sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Sonuç böyle olunca da teknik direktörüyle sorun yaşayan başkan İlhan Cavcav, hocasını eleştirecek bir bahaneden de olmuş oldu. Hatırlanacağı üzere ikili arasında bir gerginlik olduğu ve başkan Cavcav'ın ilk yenilgide İbrahim Üzülmez'in görevine son vereceği konuşulmuştu.








Önce frikikten attı, sonra kırmızı kartla atıldı


Fenerbahçe, Süper Lig'in ikinci haftasında Kayserispor'la karşılaştı. Oldukça heyecanlı anlara sahne olan mücadele 3-3 tamamlandı. Karşılaşmaya ise Kjer'in kırmızı kartı damga vurdu. Pozisyonun öncesinde Stoch'a yapılan hareketin faul olduğunu savunan sarı lacivertliler Kjaer'in hareketinin de kırmızı kart olmadığını belirtti. Attığı frikik golünün ardından kırmızı kart gören Kjaer'in atılması maçın dönüm noktası olarak görülürken mücadele sonunda herkesin tartıştığı konu Serkan Çınar'ın verdiği Stoch ve Kjaer kararıydı.











































#Samuel Eto'o
#Antalyaspor
#Alanyaspor
#Süper Lig
8 yıl önce