|

Android yapımcısından yapay zekalı yeni akıllı telefon

Android’in fikir babası ve yapımcısı Andy Rubin çeşitli mobil ve akıllı ev ürünleri bir yerden yönetebilecek yapay zekayla çalışan yepyeni bir akıllı telefonla hem Apple hem de Google’a rakip olacak.

Yeni Şafak
11:15 - 16/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:17 - 16/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

Android'i tasarlayıp kullanıma sunduktan sonra 2005'te Google'a satan fakat 2013 yılına kadar Android'i yönetmeye devam eden Rubin, Android'i bırakıp Google'ın Robotics departmanını kurmuş ve 2014'te Google'dan tamamen istifa edip kendi yoluna gitmişti. Bloomberg'in kendi kaynaklarından elde ettiği bilgiye göre, Andy Rubin yakın zamanda kendi kurduğu ve CEO'su olacağı Essential isimli teknoloji şirketini duyuracak. 2015 Kasım'da Andy Rubin'in Essential Inc. ismini Amerikan Patent ve Marka Ofisi'ne kaydettirdiği biliniyordu fakat bugüne kadar şirketle ilgili hiçbir bilgi yer almıyordu. Essential'ın yaklaşık 40 çalışanı olduğu ve bunların çoğunun eski Apple yöneticileri ve Rubin'in Google'dan meslektaşları olduğu iddia ediliyor. Eski bir Samsung yöneticisi olan Brian Wallace ise pazarlama departmanını yönetecek.



Andy Rubin

, Google'dan ayrıldıktan sonra başlattığı akıllı telefon endüstrisini yeniden ele geçirmeye çalışıyor. Bunun için de muhtemelen adı Essential Phone olacak olan ve AI ile üretilen tüketici cihazlarının bir parçası olmak için üst düzey bir akıllı telefon inşa ediyor. Andy Rubin'in, yapay zeka ile çalışan akıllı telefon üreterek Apple ve Android hakimiyetindeki pazara rakip olacağı yorumları yapılıyor.



Henüz prototip aşamasında olan telefonun iPhone ve Google Pixel gibi pazarın üst sınıfındaki telefonlara rakip olmayı hedefliyor. Apple'ın 3D Touch'ına benzer basınca duyarlı bir çerçevesiz ekran, metal yan çerçeveli seramik kasa ve şarj etmenin yanı sıra E360 derece kamera gibi aksesuarların da telefona bağlanmasını kolaylaştıracak manyetik bir şarj girişi beklenen özellikler arasında. Rubin'in yakınlarından sızan en heyecan verici söylenti ise Essential'ın ilk akıllı telefonuna yapay zeka entegre edileceği. Rubin'in verdiği bir röportajda, geleceğin işletim sistemlerinin “veriye ve kullanıcının eğiterek bir şeyler öğrettiği yapay zekâya odaklı” olacağını söylemesi, dedikodunun potansiyelini güçlendiriyor.



Söz konusu telefonun hangi işletim sistemi ile çalışacağı ise bilinmiyor; Android'in yapımcısı olan Rubin'in kendi el emeği göz nuru Android işletim sistemini mi kullanacağı yoksa yeni bir işletim sistemi mi yapacağını zaman gösterecek. Yeni telefonun üretimi içinse FoxConn ile görüşüldüğü söylentileri dile getiriliyor.









#Andy Rubin
#Akıllı Telefon
#Essential
7 yıl önce