|

BMW, elektrikli otomobil üretmeye hazırlanıyor

Dünyanın önde gelen otomotiv markalarından BMW, elektrik motorlu otomobil üretecek. Rakipleri Mercedes ve Volkswagen'in Paris Otomobil Fuarı'nda elektrikli konseptlerini tanıtmasının ardından harekete geçen şirket, X3 modeliyle elektrikli otomobil pazarına giriş yapmayı hedefliyor.

Yeni Şafak
11:35 - 1/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 08:35 - 1/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
BMW, elektrikli otomobillerle Tesla Motors'a rakip olmayı hedefliyor.
BMW, elektrikli otomobillerle Tesla Motors'a rakip olmayı hedefliyor.

Alman otomotiv devlerinin elektrikli otomobil çalışmalarına yönelik gelişmeler bir bir gün yüzüne çıkmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde

ve

elektrikli otomobil konseptleri Paris Otomobil Fuarı'nda resmen tanıtılmıştı. Bu kez de lüks ve spor otomobilleriyle ünlü BMW'nin elektrik motorlu otomobiller üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.



BMW yetkililerinin Bloomberg'e yaptığı açıklamada, şirketin elektrikli X3 modeli üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.



Alman otomotiv devinin bu kararında, elektrikli otomobile yatırım yapan şirketlerin sayısının artması da etkili oldu. Zira dünyadaki petrol rezervinin 50 yıl içinde tükeneceği ifade ediliyor. Bu nedenle birçok şirket alternatif enerji kaynaklarına yöneliyor.





Hatırlayacağımız üzere bir ara BMW, elektrikli otomobillerin öncüsü kabul edilen Tesla Motors'u tiye almıştı. Fakat görülen o ki, kendileri de Tesla'nın izinden gitmeye karar vermiş.





Diğer taraftan BMW'ye bağlı Mini marka otomobillerin de elektrikli modelinin üretileceği açıklandı. Elektrikli Mini'lerin 3 yıl içinde piyasaya çıkacağı tahmin ediliyor. BMW'nin belki de en büyük rakibi Mercedes'in elektrikli Smart çıkaracağını açıklamasının ardından, şirketin bu hamlesi de oldukça mantıklı karşılanıyor.



#BMW
#Mercedes
#Volkswagen
#Tesla
#Elektrikli Otomobil
8 yıl önce