|

Boeing CEO'su Elon Musk'a meydan okudu

Elon Musk, sık sık Mars’a kendisinin şirketi olan Space X’in gideceğini dile getiriyor. Bu duruma karşı Boeing CEO’su Dennis Muilenberg, Mars’a ilk giden firmanın kendileri olacağını söyledi.

Yeni Şafak
14:29 - 10/12/2017 Pazar
Güncelleme: 14:35 - 10/12/2017 Pazar
Diğer
Boeing CEO'su Dennis Muilenberg, Mars'a yolculuk konusunda Elon Musk'a meydan okudu.
Boeing CEO'su Dennis Muilenberg, Mars'a yolculuk konusunda Elon Musk'a meydan okudu.

Boeing’in CEO’su Dennis Muilenberg, geçtiğimiz günlerde NBC’ye verdiği röportajda, Mars’a giden yolculukta Elon Musk’ı ve SpaceX’i yenerek ilk kendilerinin ulaşacaklarını dile getirdi.

Şirketin uzay çalışmaları hakkındaki soruları yanıtlayan Muilenberg, açıklamalarında ilginç noktalara değindi.

“Mars’a ilk insanı siz mi yoksa Elon Musk mı götürecek?” Sorusuna Muilenberg, “er ya da geç yakında bir insanı Mars’a göndereceğiz. Gezegenlerarası yolculuk yapacak olan ilk insanın bir Boeing roketi ile yolculuk edeceğinden eminim” ifadeleriyle cevap verdi.


Bu açıklamalarıyla ünlü girişimci Musk’a meydan okuyan Boeing CEO’su, kendi ürettikleri SLS roketinin ilk testinin 2019 yılında Ay’a küçük bir görev ile başlayacağını söyledi. Elon Musk bu röportajla ilgili olarak Twitter üzerinden ‘Do it’ yani ‘Yapın’ şeklinde cevap verdi.

Havacılık sektöründe yıllardır faaliyet gösteren Boeing firmasıyla, Elon Musk’ın ilkleri başaran SpaceX’i arasındaki rekabet umarız teknolojik anlamda güzel sonuçlar doğurur.

#Elon Musk
#Boeing
#Mars
#uzay
6 yıl önce