|

Chrome FLAC ses dosyası desteğine hazırlanıyor

Popüler internet tarayıcılarından Chrome, ses tutkunlarının en popüler kayıpsız ses formatlarından biri olan FLAC için destek sunmaya başladı. Yeni sürümde FLAC ses dosyaları tarayıcıda dinlenebilecek.

Yeni Şafak
11:11 - 13/01/2017 Cuma
Güncelleme: 11:13 - 13/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Google Chrome FLAC desteği sunmaya başladı. FLAC desteği Chrome'un yeni beta sürümünde aktif hâle getirildi.

üzerinde yayınlanan haberde söz konusu desteğin Chrome OS'in en güncel versiyonunda da yer aldığı bilgisi paylaşıldı.



Eğer bilgisayarınızda FLAC ses dosyaları varsa veya web üzerinde gezinti yaparken bir tane FLAC dosyasıyla karşılaşıp dinlemek istediyseniz, Chrome ile bunu yapabilirsiniz. Üstelik Chrome, sekmenin tümünü özel bir müzik oynatıcısına ayırıp çalma kontrollerine oradan erişmeyi de sağlıyor.




FLAC

ses dosyalarını Chrome desteği öncesi bilgisayarınızda dinlemeniz için aralarında VLC'nin de yer aldığı birçok farklı ses codeclerinin yer aldığı oynatıcıları kullanmanız gerekiyordu. Fakat Chrome desteği ile herhangi bir şeye ihtiyaç duymadan müzikleri dinleyebileceksiniz. Google'ın popüler internet tarayıcısı sayesinde daha kolay bir çalma yöntemi sunulsa da, FLAC'ın geniş kullanıma ulaşması zor görünüyor. Çünkü FLAC dosyaları MP3, AAC gibi formatlara göre çok daha büyük yer kaplıyor. Bununla birlikte sağladığı fark ancak yüksek kaliteli ekipmanlara sahip olan ses tutkunları sayesinde tam olarak anlaşılabiliyor.



Chrome'in getireceği bu yeni desteğin ne zaman yayınlanacağı konusunda bilgi verilmedi fakat beta sürecinde denendiğini tekrar hatırlatalım. FLAC müzik dosyalarının kullanım oranının düşük olduğunu da belirtelim fakat ses kalitesi açısından en fazla kaliteyi sunan ses codec dosyasının da olduğu bir gerçek.







#Google Chrome
#FLAC
7 yıl önce