|

Windows 10 yeni ara yüzüyle ilgili ilk görüntüler

Microsoft Windows 10 için yıl içerisinde büyük bir güncelleme yapmaya hazırlanıyor. Teknoloji devi bu güncelleme ile kullanıcı ara yüzünde önemli yenilikler planlıyor.

Yeni Şafak
11:25 - 6/01/2017 Cuma
Güncelleme: 11:28 - 6/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Microsoft şirketinin Project Neon olarak adlandırdığı proje ile animasyonlardan ve Windows Vista ve Windows 7'de var olan Aero Glass'ın görsel bulanıklık oluşturan öğelerinden daha fazla şekilde yararlanılacak. MSPoweruser sitesinin elde ettiği ekran görüntüleri Microsoft'un test ettiği konsept hakkında fikir veriyor. Konsept tasarımlar incelendiğinde uygulamaların navigasyon alanlarının bulanıklaştırılması gibi seçeneklerin olduğu

.





Windows 10 Creators Update güncellemesi hakkında daha detaylı bilgilerin Build geliştiriciler konferansında verilmesi bekleniyor. Bu güncellemenin boyutu büyük olsa da Windows 10 tasarım sürecini basitleştirecek küçük eklentileri içerecek gibi gözüküyor. Project Neon Microsoft'un 3D ve HoloLens tarafındaki çalışmalarına da odaklanıyor, fare imleciyle etkileşim kurulan kullanıcı arayüzü unsurlarını üzerinde oynamalar yapıyor. Bunun yanında gelecek olan güncelleme ile Windows 10 tasarımı içerisinde geliştiricilerin evrensel uygulamaların görünümlerini daha kolay bir şekilde özelleştirmelerine de imkan sağlanacak.











#Windows 10
7 yıl önce