|

Dikkat! Facebook sizi de silebilir

Facebook etik dışı uygulamalara devam ediyor. İstediği sayfayı kapatıyor veya üye sayısını düşürüyor.

Yeni Şafak
09:28 - 24/05/2016 Salı
Güncelleme: 09:49 - 24/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Hali hazırda 1,5 milyarın üzerinde üyesi bulunan dünyanın en büyük sosyal ağ platformu Facebook hakkında şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz haftalarda bazı çalışanların, ABD'deki muhafazakar sağ cephesine ait haberleri sansürlediği iddia edilmiş fakat Mark Zuckerberg tarafından yalanlanmıştı.





Bugünlerde ise forumlar, Facebook'un sayfalardaki üye sayısını düşürdüğü iddialarıyla çalkalanıyor. Facebook sayfalarının yönetildiği Teksas merkezi çalışanlarının, kendi keyiflerince sayfalardaki üye sayısını düşürdüğü, hatta sayfayı temelli kapattığı ve sildiği iddia ediliyor.



İşte o iddialardan bazıları:





Aslında olayın özeti şu: Facebook size sayfa birleştirmek için izin veriyor. Yani elinizde olan 2-3 farklı sayfayı tek çatı altında birleştirebiliyorsunuz. Sonrasında ise bu birleştirme usulsüz diyor ve sayfayı kapatıyor veya üye sayısını düşürüyor.



İşte Yeni Şafak'ın yaklaşık 10 milyon takipçili Facebook hesabına yapılan işlem tam olarak bu şekildeydi. Yaklaşık 2 ay önce, hiçbir açıklama yapılmaksızın sayfamız erişime kapatıldı ve 10 gün boyunca kapalı tutuldu. Sonrasında ise yaklaşık 2 milyon takipçimiz silinerek sayfamız bize 7,5 milyon takipçili bir şekilde iade edildi.



Facebook'un bu etik dışı uygulamasına kimse bir çözüm üretemiyor. Zira kimi sayfalar kapatılırken, kimilerine hiç dokunulmuyor.



Konu hakkında en çok dikkat çeken iddia ise Facebook'un bu uygulamayı daha çok para kazanmak için yaptığı yönünde. Zira üyesi azaltılan sayfa sahipleri, daha fazla takipçi kazanmak için daha çok reklam verecek. Her reklam, Facebook için daha çok para demek…








#facebook
#sansür
#takipçi
8 yıl önce