|

Facebook sayfaları masaüstünden canlı yayın yapabilecek

Facebook canlı yayın platformu üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Facebook Live üzerinde getirilecek yenilikle sayfaların masaüstünden canlı yayın başlatmasına imkan sağlanacak.

Yeni Şafak
11:46 - 13/01/2017 Cuma
Güncelleme: 11:48 - 13/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Facebook canlı yayın platformu Facebook Live üzerinde bazı değişikliklere gitti. Bunlardan en önemlisi Facebook sayfalarının artık masaüstünden canlı yayın başlatmasına imkan sağlanması oldu. Bir süre öncesinde getirilen yenilikle popüler Facebook kullanıcı hesapları masaüstünden canlı yayın başlatabiliyordu. Benzer özellik şimdi de Facebook sayfaları için getiriliyor. Bu yeni özelliğin özellikle haber sayfaları için yararlı olacağını söylemek yanlış olmaz.



Facebook Live üzerinde canlı yayın kullanabilmek için akıllı cihaza, tablete ya da Facebook Live API'ını kullanan bir kameraya ihtiyaç duyuluyordu. Fakat bundan böyle bilgisayarınızın kamerası üzerinden de canlı yayın yapabileceksiniz.



Özellikle YouTube'ye rakip olma yolunda önemli geliştirmeler yapan Facebook, platformu kullanan vlogger'ların önemli bir kısmının bilgisayarları üzerinden kayıt gerçekleştirmesi gerçeğini dikkate alarak söz konusu güncellemeyi yaptı diyebiliriz. Çok geniş bir grubun kullandığı, ancak sadece bir kişinin yöneticisi olduğu sayfalarda da canlı yayın başlatmak artık kolaylaşacak. Sayfa yöneticileri bazı üyelere canlı yayın başlatma yetkisi verebilecek.














#Facebook
#Canlı Yayın
#Facebook Live
7 yıl önce