|

Google 'Huawei' Nexus kameralara yakalandı

Karşınızda 'katıksız' Android: Google 'Huawei' Nexus

Yeni Şafak
17:17 - 8/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 18:28 - 8/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Bildiğimiz gibi Google bu sene öncekilerin aksine bir ilki gerçekleştirerek iki yeni Nexus modelini birden satışa sunacak.



Modellerden birisi Nexus serisinin en kıdemli üreticisi olan LG'nin imzasının taşıyacakken diğerinde ise Huawei'nin imzası olacak. Ki bunun Huawei'nin ilk Nexus'u olacağını da not olarak düşelim.





Her ne kadar videodan tam anlaşılmasa da metal kasayla gelecek olan cihazın arkası selef modellerden Nexus 5'e benzer şekilde mat bir yapıda üretilmiş. Keza parmak izi okuyucusu da mevcut.







5.7-inç büyüklüğünde ve 2K (2560X1440) çözünürlüğünde SAMOLED ekrana evsahipliği yapması beklenen modelin yongaseti ayağında ise kuvvetle muhtemel Snapdragon 810 v2.1 yer alacak. Gerçi Snapdragon 820 sesleri de mevcut ama telefonun yılın son çeyreğine takvimlendiğini gözününde bulundurursak bu ihtimal oldukça zayıf görünüyor. Ne de olsa beklentiler 820'nin önümüzdeki yılın başına yetiştirilebileceği yönünde.



Bunun haricinde Huawei'nin tasarım çizgilerine uygun biçimde fiziksel tuşların cihazın sağ tarafında konuşlandırıldığını da görüyoruz. Benzer şekilde kamera modülü ile LED flaşlar da Nexus 5 ile benzer şekilde konumlandırılmış.



Yukarıda da dediğimiz gibi modelin yılın son çeyreğinde -muhtemelen Ekim sou ya da Kasım gibi raflardaki yerini alması bekleniyor.






#google
#nexus
#huawei
#nexus 6
#lg
#akıllı telefon
#android
9 yıl önce