|

Google Pixel'de sorun yaşanıyor

ABD'li teknoloji devi Google'ın 2016 yılının ekim ayında piyasaya sürdüğü Google Pixel ve Pixel XL modellerinde mikrofon problemi görülmeye başladı. Firmanın yaptığı inceleme sonucunda telefonda yer alan üç mikrofonun birinde sorun olduğu anlaşıldı. Bu olay üzerine Google, garantisi devam eden cihazlarda direk değişim yapacağını açıkladı.

Yeni Şafak
11:34 - 10/03/2017 Cuma
Güncelleme: 11:36 - 10/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Google Pixel ve Pixel XL kullanıcıları mokrofon sorunu ile boğuşuyor.
Google Pixel ve Pixel XL kullanıcıları mokrofon sorunu ile boğuşuyor.

Akıllı telefon piyasasına 2016'nın Ekim ayında Pixel ve Pixel XL modelleri ile hızlı bir giriş yapan Google, piyasanın öncü telefon firmaları Samsung ve Apple'a kafa tuttu. Akıllı telefon meraklıları tarafından oldukça ilgi gören telefon, tasarım ve donanım anlamında güçlü çıkış yaptı. Fakat ilerleyen dönemde kullanıcılar, Google'ın beğenilen cihazı hakkında şikayetlerde bulunmaya başladı.



Söz konusu cihaz, bu güne kadar hep fiyat ve stok problemleri ile karşı karşıya kaldı. Buna soruna şimdi de teknik bir sorun eklendi. Telefonda yer alan mikrofonda yaşanan problem kullanıcıları çıldırtmış durumda. Pixel ve Pixel XL olmak üzere iki modelinde de yer alan problem, telefon görüşmeleri dahil video ve ses kayıtlarına kadar birçok işlemde sorun yaratıyor.



Bu soruna ilişkin Google, telefonlarını inceleme altına aldı ve ortaya çıkan sonuca ilişki açıklamada bulundu. Google'ın yaptığı açıklamaya göre kullanıcıların yaşadığı sorun, 3 mikrofonun birinde yaşanan bir fiziksel problem olarak ifade edildi.



Google Pixel kullanıcılarının yaşadığı deneyime göre telefon, spesifik bir şekilde tuttuğunuzda problem ortadan kalkıyor. Buna ek olarak bazı kullanıcılar ise fön makinesinin mikrofonu çalıştırdığını iddia ediyor. Söz konusu sorunun çözüm yolu tabi ki bu tür yöntemlerle halledilemiyor ve servis desteğinin alınması gerekiyor. Zira bir sorunu halletmeye çalışırken daha büyük bir arıza ile karşı karşıya kalmamız muhtemel.



Son olarak bilmeyen kullanıcılar için şunu da belirtmekte fayda var. Google, garantisi devam eden tüm cihazlar için direk değişim desteği veriyor.









#Google
#Pixel
#Mikrofon
7 yıl önce