|

Huawei P9: Bir çift kamera da Huawei'den!

Daha dün Samsung'un çift arka kameralı bir yeni amiral gemisi hazırlığında olduğunu paylaşmıştık sizlerle. Şimdi de benzer bir gelişme Huawei cephesinden geldi.

Yeni Şafak ve
14:28 - 4/10/2015 Pazar
Güncelleme: 11:28 - 4/10/2015 Pazar
Yeni Şafak

Daha dün Samsung'un çift arka kameralı bir yeni amiral gemisi hazırlığında olduğunu

. Şimdi de benzer bir gelişme Huawei cephesinden geldi.



kaynaklı habere göre, Huawei halihazırdaki bayraktarı P8'in halefi olarak hazırladığı P9'da çift arka kamera modülüne yer verecek. Ki aşağıdaki görsel de durumu destekliyor. Yine anlaşıldığı kadarıyla beyaz ve altın olmak en az iki farklı renkle gelecek model. Lazer odaklanmayı da atlamayalım. Çözünürlük belli değil ama tahminimizce 16MP ya da 20MP seviyesinde olur. Selefinden hareketle OIS desteği de bulunacağını düşünüyoruz. Keza bu sensörlerden ikisinin de ana kamera mı olacağı yoksa One M8'de olduğu gibi birisinin ana diğerinin ise asistan işlevini mi göreceği konusu belli değil henüz.







Bu temel yeniliğin haricinde P9'un şimdilik bildiğimiz teknik detaylarına baktığımızda karşımıza başta Huawei'nin kendi imzasını taşıyan tepe seviye yongaseti çözümü Kirin 950 ile ona eşlik edecek 4GB RAM olmak üzere 5.2-inçlik (1920x1080) ekran çıkıyor. Parmak izi okuyucusu da olacak keza.



Bu arada öncül testlere baktığımızda 4 tanesi Cortex A-72 ve diğer 4'ü de Cortex A-57 olmak üzere toplam 8 çekirdeğe ve Mali-T880 GPU'suna evsahipliği yapan Kirin 950'nin Samsung'un mevcut bayraktarı Exynos 7420'den daha üstün performasa sahip olduğunu görüyoruz ki modelin çözünürlüğünün 2K değil FHD oluşunu da bununla birleştirirsek muazzam bir akıcılığa sahip olacağını ifade edebiliriz rahatlıkla.



Son olarak da Huawei P9'un bu çeyrekte satışa sunulmasının beklendiğini hatırlatalım. Tahminimizce önümüzdeki ay tatil dönemine yetiştirilir.


#huawei
#akıllı telefon
#android
#huawei p9
9 yıl önce