|

İşte Vodafone Arena'da internet hızı!

Beşiktaş'ın yeni stadyumu Vodafone Arena'da ücretsiz Wi-Fi internetin hızı belli oldu. Beşiktaş - Galatasaray derbisi öncesi yaptığımız ölçümlerde, stadyumdaki internet hızının hayli yüksek olduğu dikkat çekti.

Yeni Şafak ve
14:40 - 24/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 12:19 - 24/09/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Vodafone Arena'daki ücretsiz Wi-Fi'ın hızının bir hayli yüksek olduğu dikkat çekti.
Vodafone Arena'daki ücretsiz Wi-Fi'ın hızının bir hayli yüksek olduğu dikkat çekti.

Beşiktaş'ın yeni akıllı stadyumu Vodafone Arena'nın temel atma töreni 10 Aralık 2013'te gerçekleşmişti. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve diğer kulüp yetkilileri Türkiye'nin ilk akıllı stadyumunu inşa ettiklerini ifade etmişti.



Vodafone Arena'nın isim sponsoru olan İngiliz firmanın stadyum için 10 milyon doları aşkın yatırımda bulunduğu açıklanmıştı. Geniş kapsamlı mobil ve internet ağıyla donatılan stadyumda, dijital ekran çözümleri, gelişmiş güvenlik sistemi, yüz tanıma sistemi, mobil uygulama ve daha birçok akıllı özellikler bulunuyor.





Stadyumun en dikkat çeken özellikleri arasında elbette geniş kapsamlı mobil ve internet ağı yer alıyor. Zira bildiğimiz üzere genellikle stadyum gibi kalabalık ortamlarda şebeke sorunu yaşanıyor. Bu ortamlarda bırakın internete bağlanmayı, telefonlar bile zor çekiyor.



Biz de Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesi Vodafone Arena'daki internetin hızını test ettik. Bildiğimiz üzere stadyumda maçı izlemeye gidenler, ücretsiz olarak Vodafone SüperNet Wi-Fi'a bağlanabiliyor.



İşte Vodafone Arena'da ücretsiz Wi-Fi'ın hızı:




Speedtest uygulamasıyla yaptığımız ölçümde ortalama download hızı olarak 98.14 Mbps, upload hızı olarak ise 110.46 Mbps gibi bir sonuç elde ettik. Yani bu hız ile aşağıdaki aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz:



  • Bluray film indirmek –
    27 dakika
  • Müzik albümü indirmek –
    12 saniye
  • 50 fotoğraflık albüm indirmek –
    10 saniye
  • 100 MB dosya indirmek –
    8 saniye

Elbette stadyumdaki hız sürekli bu şekilde kalmıyor. Stattaki seyirci sayısı arttıkça internet hızı da biraz yavaşlıyor. Fakat stadyumdaki seyircilerin her türlü internet ihtiyacının rahatlıkla karşılandığı bir alt yapı kurulduğunu söyleyebiliriz.



#Vodafone Arena
#İnternet Hızı
#SüperNet Wifi
8 yıl önce