|

LG G6’da QHD+ ekran olacak

LG’nin bağımsız ekran üretim iştiraki olan LG Display, 5.7 inç LCD ekran duyurusunu yaptı. 18:9 gibi sıra dışı bir görüntü oranına ve QHD+ çözünürlüğe sahip olan ekranın LG G6’da kullanılacağı açıklandı.

Yeni Şafak
11:18 - 11/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:20 - 11/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak

Resmi tanıtımı şubat ayı sonunda, Barselona'da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi'nde yapılacak olan LG G6 ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Görünüşte bağımsız olan LG Display tarafından yapılan tanıtım sonrası açıklamada, 5.7 inç LCD ekranın LG'nin gelecek nesil akıllı telefonunda kullanılacağı bilgisine yer verildi. Bu da yeni ekranın LG G6'da kullanılacağı yorumlarına neden oldu.



LG telefonun ekran – gövde oranını daha da yüksek değerlere çıkarmak için özel çalışmalar yapıyordu. LG daha önce LG G2 modeliyle bu felsefeye uygun bir tasarım ortaya koymuş fakat devamında çıkardığı ürünlerde tasarım özelliklerine önem vermeye başlamıştı.



18:9 görüntü oranı ile mobil veya masaüstü cihazlarda tüketilecek en uygun içerik formatı olan 16:9'un ötesine geçilmiş oluyor. Xiaomi Mi Mix modelinde yer alan 17:9'luk görüntü alanının 16:9'luk kısmının gerisinde kalan bölümü Android'in navigasyon kontrolleri için kullanılıyor. LG'nin bundan da daha geniş alan sunacak olması, gelecek nesil akıllı telefonda geleneksel oranın ötesine geçecek bölümde ek içeriklerin veya kontrollerin sunulabileceğini işaret ediyor.



LG Display, yeni ürettiği bu panel için gerekli olan çerçeve kalınlığının kenarlarda yüzde 10, üstte ise yüzde 20 daha küçük olduğuna dikkat çekiyor. QHD+ ise alışılmış Quad HD çözünürlüğün üstüne birkaç satır pikselin eklendiği anlamına geliyor. Böylelikle yeni LG Display paneli 2880 x 1440 piksle çözünürlük sunuyor. LG Display ayrıca yüzde 30 gibi daha iyi güç tüketim değerine, iletim tarafında da yüzde 10'luk bir artışa dikkat çekiyor. Bu da dış ortamda daha iyi bir görüş sağlanacağını gösteriyor.







#LG Display
#LG
#LG G6
7 yıl önce