|

Microsoft Surface Book i7'yi tanıttı

Microsoft, Apple Macbook'un karşısına Surface Book ile çıkmaya hazırlanıyor. Tanıtım etkinliğinde gün yüzüne çıkarılan Microsoft Surface Book i7, farklı tasarımı, güçlü işlemcisi ve uzun pil ömrüyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Yeni Şafak
11:41 - 27/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:42 - 27/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Microsoft Surface Book i7 hem tablet hem dizüstü bilgisayar olarak kullanılabiliyor.
Microsoft Surface Book i7 hem tablet hem dizüstü bilgisayar olarak kullanılabiliyor.

ABD'li teknoloji devleri Microsoft ile Apple arasındaki rekabet her geçen gün kızışıyor. Akıllı telefon alanında isteğini bulamayan Microsoft, henüz saatler önce tanıttığı bilgisayarlarla Apple'ı tahtından indirecek gibi görünüyor.





Microsoft, düzenlediği tanıtım etkinliğinde yeni nesil dizüstü bilgisayarı Surface Book i7'yi tanıttı. Bu bilgisayar birçok alanda farklılığı bünyesinde barındırıyor. Tasarımı, performansı ve batarya deneyimiyle yeni Surface Book i7, birçok kişi cezbedecek gibi görünüyor.





Öncelikle tasarımından başlayalım… Videoda da gördüğümüz üzere bu cihaz hem bilgisayar hem de tablet olarak kullanılabiliyor. Ekran, takılı olduğu tırnaklardan çıkartılıp ters takılınca Surface Book tablete dönüşüyor. Kalem aparatı sayesinde de grafik tasarımında veya çizimlerde rahatlıkla kullanılabiliyor.



İsminden de anlaşılacağı üzere Surface Book'ta Intel i7 işlemci bulunuyor. Bu işlemci Nvidia'nın GeForce GTX965M ekran kartıyla destekleniyor. Microsoft'un yeni nesil laptopunda kullanılan batarya teknolojisi 16 saate kadar kullanım imkanı sunuyor.



10 Kasım'da raflardaki yerini alacak bilgisayarın satış fiyatı, tıpkı Surface Studio PC'de olduğu gibi yine dudak uçuklatıyor. Zira Surface Book i7'nin ABD satış fiyatı 2.400 dolar. Cihazın Türkiye fiyatı henüz bilinmiyor ancak yüksek ihtimalle 8-10 bin lira aralığında satışa çıkacağını söyleyebiliriz.



#Microsoft
#Surface Book i7
#Microsoft Surface Book
#Apple
#Macbook
7 yıl önce