|

Microsoft, Surface Studio bilgisayarını tanıttı

Apple'ın all-in-one masaüstü bilgisayarı iMac'e rakip çıkarması beklenen Microsoft, deyim yerindeyse geleceğin bilgisayarının tanıtımını yaptı. Tasarımı, özellikleri ve getirdiği birçok yenilikle tam anlamıyla bir şaheser olarak değerlendirilen Surface Studio, bilgisayar anlayışını değiştirecek gibi görünüyor. Diğer taraftan fiyatı ise dudak uçuklatıyor...

Yeni Şafak
19:27 - 26/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:34 - 26/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Geçtiğimiz günlerde Microsft ve Apple'ın bir gün arayla tanıtım etkinliği düzenleyeceğini ifade etmiştik. İşte o günler geldi çattı. Microsoft ilk all-in-one bilgisayarı Surface Studio'yu tanıttı.



Surface Book ile Apple Macbook modellerinin pazar payını kapmak isteyen Microsoft, bugün düzenlediği etkinlikte tanıttığı Microsoft Surface Studio ile Apple iMac'e rakip olmaya hazırlanıyor.



Microsoft Surface Studio özellikleri ile dikkat çekiyor


Microsoft Surface Studio, özellikle all-in-one bilgisayar piyasasında önemli başarılara imza atmaya aday bir PC olarak dikkatleri üzerine çekiyor. 28 inç büyüklüğünde, 4500x3000 çözünürlüğünde, 3:2 oranına sahip olan Microsoft Surface Studio aynı zamanda DCI-P3 destekli dokunmatik ekran ile birlikte geliyor.







8/16/32 RAM seçenekleri ile birlikte satın alınabilecek olan Surface Studio üzerinde aynı zamanda NVIDIA GeForce ekran kartı yer alıyor. Bu özellikleri ve kullanım alanı ile tasarımcı, grafikçi ve video konusunda işleri olanlara hitap ediyor diyebiliriz. Intel'in 6. nesil işlemcisi Skylake işlemci ile gelen Surface Studio üzerinde kullanıcı isterse kendine göre özelliklerini artırabiliyor. Örneğin 8GB RAM bulunan bir Surface Studio üzerinde NVIDIA GeForce GTX 965M 2GB GPU GDDR5 özelliğinde ekran kartı yer alacak ama kullanıcı isterse en üst modelde yer alan NVIDIA GeForce GTX 980M 4GB GPU GDDR5 ekran kartını da 8 GB RAM'li Surface Studio üzerinde kullanabilecek. Tabii ki burada fiyatlar değişecek. Surface Studio, 1 TB ve 2 TB seçenekleri ile gelecek.




Surface Studio, dünyanın en ince all-in-one LCD bilgisayar olmasıyla da dikkat çekiyor. Zira videoda da görüldüğü üzere ekranı dokunmatik olduğu için ister elle, ister klavye ve fareyle çalışılabiliyor.



Microsoft Surface Studio PC'nin özellikleri şu şekilde:


  • Ekran
    : 28-inç4500 x 3000 PixelSense LCD (192 PPI), 10-parmak dokunmatik
  • İşlemci:
    6. nesil Intel i5 veya i7 (Skylake)
  • Dahili hafıza
    : 1TB / 2TB hibrit
  • Bellek
    : 8GB / 16GB / 32GB RAM
  • Ekran kartı
    : Nvidia GeForce GTX 965M veya GTX 980M
  • Bağlantı
    : 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0
  • Kamera
    : 5MP ön kamera, 1080p video arka kamera





Diğer taraftan Microsoft, Surface Dial ismini verdiği son derece ilginç bir aksesuar tanıttı. Bu aksesuar, Surface Studio'da özellikle çizim yapanların oldukça işini kolaylaştıracak. Yukarıdaki GIF'de de gördüğümüz üzere aksesuarın harmanlama ve mürekkepleme konusunda tasarımcılara yardımcı olması hedefleniyor. Bilgisayarın üzerine konulan aksesuar, saat yönüne veya tersine çevirerek çalıştırılıyor.



Gelelim Microsoft Surface Studio'nun fiyatına... Buraya kadar bünyesinde birçok ilki barındıran mükemmel bir cihazı inceledik. Fakat Surface Studio'nun bir olumsuz tarafı var; fiyatı. Surface Studio'nun fiyatı tam 3,000 dolardan başlıyor. Ayrıca özelliklerine göre 3,500 ve 4,200 dolar olan modelleri de var. Surface Dial'ın fiyatı ise 100 dolar.



Microsoft, yeni ürünlerinin ön siparişine başladı. Fakat Türkiye ile alakalı henüz fiyat bilgisi bulunmuyor.


#Microsoft Surface Studio
#Microsoft
#All İn One Pc
#Microsoft Apple
#Surface Studio
#Surface Studio Özellikleri
7 yıl önce