|

Chrome 64 beta ile otomatik çalan videoları sessize alın

Teknoloji devi Google’ın internet tarayıcısı Chrome dünyanın en çok kullanılan tarayıcılarından birisi. Chrome geliştiricileri tarayıcının otomatik çalan videoları kapatabileceğimiz bir eklenti üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Ocak ayında yayınlanacak olan özelliği dilerseniz şimdiden beta olarak deneyebilirsiniz.

Yeni Şafak
12:04 - 16/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 14:20 - 16/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Chrome, dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcıları arasında yer alıyor.
Chrome, dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcıları arasında yer alıyor.
İnternette dolaşırken en sinir bozucu durumlardan birisi, otomatik olarak arka planda çalan videolar denilebilir. Google Chrome geliştiricileri, bu sinir bozucu duruma el atarak otomatik videoları kapatma özelliğini yeni Chrome 64 beta ile tanıttı. Tam sürümü Ocak ayında yayınlanacak olan güncellemenin beta versiyonunu
üzerinden indirebilirsiniz.

Beta versiyonda otomatik çalma özelliğini kapatmak için internet sitesinin adresinin yazılı olduğu bölüme tıklayarak izinleri denetleyebiliyorsunuz. Her internet sitesi için yeniden izinleri denetlemeniz gerekiyor. Aşağıdaki fotoğraftan görebilirsiniz.


Bu güncelleme paketinde başka özelliklerde yer alıyor. Bunlar arasında daha güçlü bir pop-up engelleyici, farklı sitelere yönlendiren zararlı içeriklere karşı koruma ve Windows 10 kullanıcıları için HDR video özelliği yer alıyor.

#Google
#Chrome
#Video
6 yıl önce