|

Tesla kullanıcılarına Almanya'dan uyarı mektubu

Tesla marka otomobillerin geçtiğimiz aylarda sıkça kaza haberleriyle gündeme gelmesi üzerine Almanya, araç sahiplerine uyarı mektubu gönderdi. Otomatik pilot özelliği kullanımının yanlış anlaşıldığına vurgu yapılan mektupta, Tesla kullanıcıları dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Yeni Şafak
15:40 - 15/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 12:44 - 15/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Almanya Tesla kullanıcılarına, otomatik pilot modunu kullanırken dikkatli olmaları konusunda uyardı
Almanya Tesla kullanıcılarına, otomatik pilot modunu kullanırken dikkatli olmaları konusunda uyardı

Elektrikli otomobil üretimde öncü firma olan Tesla, geçtiğimiz aylarda sıkça kaza haberleri ile gündeme gelmişti. Söz konusu kazanın tamamı otomatik pilot özelliğinin yanlış kullanılmasından kaynaklı olduğu belirtildi. Uyarılara rağmen kullanıcıların durumu dikkate almaması kazaların artmasına da sebebiyet veriyor.



Bu durumun üzerine Almanya Tesla kullanıcılarına uyarı mektubu yolladı. Söz konu mektupta Tesla'nın otomatik pilotunun tehlikeli olduğu, otomatik pilotta kullanılsa dahi sürücülerin gerekli kurallara uygun bir şekilde her an tetikte olarak dikkatli olmaları gerektiği belirti. Bu uyarıyı Tesla'da defalarca yaparak, otopilotun beta aşamasında olduğunu, ayrıca otopilot özelliği devredeyken sürücülerin direksiyonda ellerini bulundurmaları gerektiğini defalarca ifade etti. Lakin Tesla kullanıcıları, bu duruma aldırış etmeyerek otopilot özelliğinde tüm kontrolü araca vererek kazalara sebebiyet vermeye devam ediyor.





Gelişmekte olan sürücüsüz araç teknolojisi henüz tamamen bitirilmiş değil. Belirli bir aşamaya gelen sistem kullanılacak durumda. Lakin hala eksikleri bulunan sürücüsüz otomobiller, sürücülerinin dikkatli olmaması durumunda kazalara sebebiyet verebiliyorlar.







#Tesla
#Otopilot
#Elon Musk
#Sürücüsüz araç
8 yıl önce