|

Türkiye’nin ilk FIFA onaylı FIFA 17 turnuvası yapılacak

FIFA Türkiye’de ilk resmi E-Spor turnuvalarını düzenleme hakkını Türkiye’nin entegre oyun platformu olarak nitelendirilen Gamecell’e verdi. Final ise 3 Şubat 2017 tarihinde yapılacak.

Yeni Şafak
12:02 - 13/01/2017 Cuma
Güncelleme: 12:04 - 13/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

FIFA, ilk resmi E-Spor turnuvasını Gamecell'e verirken, turnuva 32 takımın katılımyıla gerçekleştirilecek. Turnuva çevrim içi elemelerin yanında Gaming İstanbul Fuarı'nda düzenlenecek finaller, Xbox ve Play Station konsollarıyla oynanacak.



FIFA 17 Turnuvası'nın finali 3 Şubat 2017'de Gaming İstanbul Fuarı (GİST) ana sahnede gerçekleştirilecek. PlayStation ve Xbox üzerinden çevrimiçi elemelerle başlayacak turnuvada rakiplerini yenerek finale gelen takımlar, Twitch üzerinden canlı yayınlanacak karşılaşma ile şampiyonluğa ulaşmaya çalışacak.



Finale kalacak takımların belli olması için elemeler 15 Ocak'ta başlayıp 29 Ocak'ta sona erecek. PlayStation ve Xbox platformları üzerinde çevrimiçi olarak başlayacak oyunlar sonucunda finale kalan takımlar belli olacak. Türkiye genelinde yapılacak elemelerden sonra Xbox ve PlayStation için belirlenecek 16'şar takım, EA Sports ve Gamecell işbirliği ile hazırlanacak resmi Gamecell FIFA 17 Türkiye Şampiyonası'nda mücadele etme hakkına sahip olacak.



Toplamda 15 bin liralık ödülün dağıtılacağı Gamecell FIFA 17 Turnuvası'nda Xbox ve PlayStation birincileri 5 bin, ikinciler ise 2 bin 500 TL'lik ödülün de sahibi olacak. Turnuvanın finali Sabri Ugan tarafından sunulacak. Finalde Ertem Şener'in canlı anlatımı, Ahmet Çakar'ın yorumları ve özel ödül gibi renklerin de yer alacağı turnuvada sadece katılımcılar değil izleyenler de çeşitli sürpriz hediyeler kazanacak.



Turnuvaya katılmak için

formu doldurmanız gerekiyor.








#Gamecell
#FIFA 17
7 yıl önce