|

YotaPhone 2 Türkiye'de: Çift ekranlı Rus telefonu!

Rusya'nın teknoloji pazarına kazandırdığı, önlü arkalı ekranla gelen ilk telefon YotaPhone 2 Türkiye'de satışa sunuluyor.

Yeni Şafak ve
15:27 - 16/12/2015 Wednesday
Güncelleme: 13:27 - 16/12/2015 Wednesday
Yeni Şafak

Akıllı telefon, tablet vb. gibi pazarlarda görmeye pek alışkın olmadığımız Rusya'nın teknoloji pazarına kazandırdığı dünyanın tam anlamıyla çift ekranla tasarlanan ilk (ve tek) akıllı telefonu YotaPhone 2 Türkiye'de satışa sunuluyor.



Gerçi Rus dediğimizde bakmayın çünkü bildiğimiz gibi Ekim ayının sonunda, Hong Kong menşeli bir Çin firması olan REX Global, Yota Devices'ın %65'inin sahibi olmuştu. Tabii en nihayetinde Rus telefonu olduğu gerçeğini de değiştirmiyor bu.






Neyse, bizim işimiz teknolojik tarafta; haliyle oraya geçelim:



Şimdilik 2 modelden ibaret olan YotaPhone ailesini öne çıkaran detay yukarıda da belirttiğimiz gibi çift ekrana sahip olması. Yalnız LG V10'daki gibi asistan bir ekran değil bu. Telefonun önünde 5-inç'lik (1920x1080) standart LCD bir ekran varken arkasında ise 4.7-inç (960x540) büyüklüğünde e-mürekkep ekran bulunuyor. Bu ekran üzerinden bildirimleri alabiliyor yahut e-kitap okuma, internette gezinme vb. gibi 'renk gerektirmeyen' işlerimizi halledebiliyoruz. Bunun bize avantajı ise tahmin edeceğimiz gibi pilden ciddi bir tasarruf sağlamamız.



Galaxy S5'ten hatırladığımız Snapdragon 801 yongaseti 2GB RAM ile desteklendiği YotaPhone 2'nin depolama kapasitesi ise 32GB. MicroSD yuvası yok bu arada.



8MP arka ve 2.1MP ön kameraya yer verilen Android 4.4 yüklü modelin bağlantı ayağında ise 3G/4G, Wi-Fi, BT, GPS ve NFC yer alıyor. Batarya ise 2500mAh gücünde.






YotaPhone 2'nin önümüzdeki yılın başında Türkiye satışına başlanması

. Fiyatı

2,000 TL

olarak belirlenmiş ki pahalıdan öte fahiş bir meblağ bu!



Çıkışının üzerinden neredeyse 2 yıl geçen bir telefona 2,000 TL istemek hangi akla hizmettir anlamak güç gerçekten. Düşünün ki Note 4, LG G4 gibi kendisinden kat kat daha iyi modeller daha ucuza satılıyor. Hatta üzerine az biraz koyup Note 5 bile alabiliyoruz!



Neyse üzerinde çok da oyalanmaya gerek yok, diğer haberimize geçelim en iyisi. :)















#yotaphone
#android
#akıllı telefon
#rusya
8 years ago