|

Yunanistan'ı kurtarmak için internetten bağış kampanyası!

Her AB vatandaşının 3 avro bağış yapması halinde, Yunanistan da kısa bir süreliğine de olsa rahat bir nefes alabilecek.

Yeni Şafak
17:18 - 1/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:23 - 1/07/2015 Çarşamba
Diğer

Hatırlarsanız daha önceki haberlerimizde birkaç kez

hayat bulmaya çalışan yeni girişimlerden bahsetmiştik. İşte şimdiki haberimize konu olan Indiegogo da ufak farklılıklar arz etse de aslında Kickstarter benzeri bir diğer bağış platformu. Yani proje sahibi olan kişi ya da kurum projesini detaylı biçimde anlatıyor ve insanlardan bağış yapmalarını bekliyor.



'Eğer şu kadar zamanda şu kadar bağış toplayabilirsem projeyi tamamlayabileceğim' diyen proje sahibi, bağışçılardan ya karşılıksız bağış istiyor ya da artık ürünün türüne göre bir nev'i kapora olarak kabul ediyor bağışları.



Şimdiki haberimize konu olan bağış nedeniyse, bu zamana dek hiç karşılaşmadığımız bir sebep. İngiltere'de yaşayan kampanya sahibi, Yunanistan'ın içinde bulunduğu derin mali krizden kurtarabilmek için düğmeye bastı.



Eğer yardım kampanyasında 1.6 Milyar Avro toplanabilirse Yunanistan da en azından kısa bir süreliğine de olsa rahat bir nefes alabilecek. Teorik düzlemde baktığımızda bunun gerçekleşmesi için AB vatandaşı olan herkesin (toplam nüfus 510 milyon dolayında) 3 avro bağışlaması gerekiyor.



Yine bağış kampanyası dâhilinde çeşitli 'paket bağış' programlarının da mevcut olduğunu not olarak düşelim. Örneğin 3 avro bağış yapılırsa Çipras'ın kartpostalı gönderiliyor, 5000 avro bağış ise 1 hafta süreyle, 2 kişilik herşey dahil Atina tatili demek.



Tabii kampanyanın en nihayetinde Yunanistan'ın durumuna dikkat çekmek için yapıldığını da atlamayalım. En nihayetinde belirlenen sürenin 9 gün ile sınırlı tutulması da bunu gösteren cinsten bir gelişme. Keza hedeflenen miktar toplanamadığı takdirde bağışlar da sahiplerine iade edilecek zaten.



Şimdiye kadar yaklaşık 52,000 kişinin yaptığı bağışların eriştiği toplam meblağ ise 900,000 avroya yaklaşmış durumda.



takip edebilirsiniz gidişatı.







#kickstarter
#bağış
#kampanya
#yunanistan
#ekonomik kriz
#Yunanistan Krizi
#çipras
9 yıl önce