|

TEOG kalktı mı? 2018'de TEOG olacak mı? MEB'den TEOG açıklaması

TEOG kalktı mı sorusu yanıtını buldu. Son günlerin tartışmalı sınavı TEOG ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Peki TEOG kalktı mı?

Yeni Şafak
11:45 - 19/09/2017 Salı
Güncelleme: 12:00 - 19/09/2017 Salı
Diğer
TEOG kalktı mı? MEB Bakanı İsmet Yılmaz açıkladı!
TEOG kalktı mı? MEB Bakanı İsmet Yılmaz açıkladı!

MEB Bakanı İsmet Yılmaz TEOG sınavı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ve daha sonra MEB’den gelen açıklamaların ardından TEOG sınavının kalkıp kalkmayacağı netleşti. Peki TEOG sınavı kalktı mı?

MEB Bakanı İsmet Yılmaz TEOG sınavının kaldırıldığını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?

Sayın Başbakan ile bu konuyu etraflıca görüştük ve uygulamaya girmesi konusunda herhangi bir mani yok. Çok basit bir konu. Sayın Başbakanımız ve bakan arkadaşlarımızla birlikte hemen bu adımın atılması mümkün. Bu konuda Sayın Başbakan'la dün mutabakatımız da oluştu. Temenni ediyorum ki hemen, süratle bunu ülke gündeminden çıkarmak, düşürmek bütün aileleri, yavrularımızı rahatlatacaktır. Bizim bir defa bu konuyu gündemimizden çıkarırken çocuklarımızın daha çok okul derslerine yönelmelerinin önünü açmamız ve yarışı okullarında yapmasını sağlamamız çok daha isabetli olacaktır. Bütün mesele, okullarda orta kısımları bitirdikten liseye geçerken tercihlerinde ne yapacakları konusu okullardaki atılacak adımlardır. Ondan sonra gidecekleri liselere yönelik, girecekleri liselerde yapılacak hazırlıklarla atılacak adımlardır. Bu liseler özellikle Milli Eğitim'in kontrolü altında yapılacak imtihanlarla, yani fen lisesine mi gidecek veya farklı bir düz liseden Anadolu lisesine mi gidecek, buralarda bu liseler kendi imtihanlarını kendileri yapar ve bu sorular Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanır. Ama o okullarda imtihanlar da yapılırken, Milli Eğitim'in bizzat kontrolü altında, müfettişleriyle veya farlı bir şekilde bu kontrol yapılır ve böylece bu imtihanlar da yapılarak bu okullara kaç kişi lazım, '50-100 alacak', bu 50-100 kişiyi bunların içerisinde en başarılı olanlar hangisiyse onlardan seçer, alır. Böylece bu TEOG denilen hakikaten ciddi manada sıkan, sıkıştıran ve paraların akıtıldığı bu süreçlerden inşallah çocuklarımızı kurtarmış oluruz."




Başbakan Yıldırım TEOG sınavının kaldırılmasıyla ilgili açıklama yaptı

Şanlıurfa’da yeni eğitim ve öğretim yılının ilk ders zilini çalan Başbakan Binali Yıldırım, TEOG sınavının kaldırılacağını açıkladı. TEOG’un zamanla yarışa dönüştüğüne dikkat çeken Yıldırım, “TEOG uykularınızı kaçırdı değil mi, biz sizin uykularınızın kaçmasına razı olur muyuz? Sizi stresten kurtaracak, rahat rahat istediğiniz okula gidecek şekilde, gereken çalışmaları, düzenlemeleri yapacağız, hangi tarafa ilginiz varsa, buyurun gidin” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile birlikte Şanlıurfa Hacı Abdurrah Özdemir Ortaokulu’nda gerçekleştirilen 2017-2018 eğitim - öğretim yılı açılış törenine katıldı. Törende konuşan Başbakan Yıldırım, tören alanındaki öğrenciler ve velilerine TEOG sınavının kalkmasını isteyip, istemediğini sordu. “TEOG kalksın mı, kalsın mı” diye soran Başbakan Yıldırım, öğrenci ve velilerin hep bir ağızdan “kalksın” cevabı üzerine ise “Şimdi sevgili vatandaşlarımız, TEOG yani temel öğretimden orta öğretime geçiş. Açılımı bu. Yani siz 8 sene okuduğunuz, sonraki sene hangi okula gideceksiniz. İşte TEOG denen şey, buna yardımcı olacak. Aslında TEOG bir giriş sınavı değil” dedi.

"Zaman içerisinde bu TEOG bir yarışa döndü"

TEOG sınavının zamanla üniversite imtihanı gibi bir yarışa dönüştüğünü belirten Yıldırım, “Zaman içerisinde bu TEOG bir yarışa döndü. Üniversite imtihanına döndü, stresinizi arttırdı. Uykularınızı kaçırdı değil mi. Biz sizin uykularınızın kaçmasına razı olur muyuz? Sizi stresten kurtaracak, rahat rahat istediğiniz okula gidecek şekilde, gereken çalışmaları, düzenlemeleri yapacağız. hangi tarafa ilginiz varsa, buyurun gidin. Herkes istediği yere gidecek. Bunun için ortaokulda, yönlendirileceksiniz. Kim yönlendirecek okul ve öğretmenleriniz yönlendirecek, anneleriniz ve babalarınız yönlendirecek. Mesele bu. Sistem değişikliği diye bir şey yok. Bunlara itibar etmeyin. Amacımız yavrularımızın ortaokuldan sonra gönül rızası ve rahatlığıyla istedikleri kabiliyetlerinin en uygun olduğu lise kısmına devam etmeleri. İstenmeyen aş ya karın ağrıtır ya baş. Onun için istediğiniz yere gideceksiniz” ifadelerini kullandı.


#TEOG
#TEOG kalktı mı
#TEOG sınavı
#MEB
7 yıl önce