|
Yeni Şafak ne yapmaya çalışıyor?
Dört yıl önceydi. “Gel internet servisinin başına geç. Bu alandaki yatırımlarımıza birlikte yön verelim" demişti Yayın Yönetmenimiz İbrahim Karagül. İlk yöneticilik deneyimimdi. Mevcutta bir kadro yoktu, internet haberciliği tecrübesi olan adaylar da.. Şimdi ise; editör, yazar, yazılımcı ve tasarımcı kadrosu dahil
80'e yakın arkadaşın çalıştığı bir haber merkezi oldu 'yenisafak.com'.


İnternet servisinin bağlı olduğu
şirketi, dijital medya alanına dünya standartlarında yatırımlar yaptı ve biz atılan bunca adıma rağmen hikâyenin henüz başında olduğumuzu düşünüyoruz. Günlük 1.2 milyon ile 1.5 milyon arasında okuyucusu olan web ve mobil sayfalarımızı, İOS ile Android uygulamalarımızı şu anki haline geliştirmek 3 yılımızı aldı. Genel Müdürümüz Ömer Karaca'nın uzun uğraşları ve sabrı sonucu, internet haberciliğinde bir devrim olan ve adına Piri Haber Otomasyonu (PHO) dediğimiz sistemi de bu sürede geliştirdik. PHO ile editörleri haberin merkezine çektik. Şükürler olsun ki, hem teknik alt yapı hem de habercilikte bizden 6-7 yıl önde olan rakiplerimizin çoğunu geçtik, yakın gelecekte de bu sektöre doğru yatırımlar yapan birkaç haber sayfası ile başbaşa kalacağımızı rahatlıkla öngörebiliyoruz.


Peki, bu nasıl oldu? Albayrak Grubu dünyanın parasını mı harcadı? Hayır! Çok büyük paralar bağlanarak şişirme trafikler ile zirvelere çıkan, fakat alt yapısına ve haberci kadrosuna yatırım yapmayan çok sayıda haber sayfası, şu anda bir sene önce oldukları yerde değiller ve dip yaptılar.


Yeni Şafak olarak biz ne yaptık?
Önce insana yatırım yaptık, sonra da sektöre. İnternet servisimizde çalışan ekibin yaş ortalaması 24-25'lerde.
ın şefi 3 yıl önce asistan editör olarak katılmıştı aramıza. Aynı şekilde
da başlarında şefi olan bir kadro ile yayın yapıyor.


Geçtiğimiz aylarda yaklaşık 10 gün sansürlendiğimiz
'taki; Türkçe, Arapça ve İngilizce dillerinde yayın yapan global sayfamızın 7.5 milyon takipçisi var. Spor sayfamızı da 1.5 milyon kullanıcı takip ediyor. Twitter'da sadece habercilik yapıyoruz. Açıktan, kendi üretimimiz olan haber videoları yayınlıyoruz.
Yeni Şafak markasını, Yeni Şafak haberciliğini okura her mecradan ulaştırıyoruz.


İnternet tarafında yazacağım çok şey var fakat grubumuzun diğer medya organları da şahane işler çıkarıyor. Her biri takdir edilen yayınlar yapıyor.


23 yılını geride bırakan Yeni Şafak Gazetesi, Türk medyasının okulu olma rolünü daha bir üst noktaya taşıdı. Bugün medyada görev yapan üst ve orta düzey yöneticiler, yazar ve muhabirlerin birçoğu Yeni Şafak'tan mezun. Diğer yandan
Albayrak Medya Grubu, Yeni Şafak'ın paltosunun altından çok sayıda yeni marka çıkardı.


Bunlardan ilki
kanalı.. TVNET, 10 yıldır devam eden yürüyüşüne, çok sayıda üst düzey televizyon habercisinin, ajans yöneticilerinin ilk adresi olmanın özgüveni ile devam ediyor. Türkiye'de tematik anlamda
'televizyon İslamcılığı'
yapmanın derdiyle tüm İslam dünyasının, mazlumların onurunu koruyan işlere imza atılıyor TVNET'te. Öz imkanlar ile çekilen belgeselleri, ekranda ayrı internet ortamında ayrı tekrar tekrar izleniyor.


Dergicilikteki grubun ilk göz ağrısı olan
efsanesi ise her sayısında tarih meraklılarını kendine esir ediyor. Başlı başına külliyat niteliğindeki özel sayılarını temin etmek isteyen çok sayıda eş dost kapımızı çalıyor.


dergimiz, mecrasında büyük bir marka oldu. Her ay ele aldığı geniş dosyaları ile nitelikli okurlarını arayıp buluyor. Nihayet ile yeni tanışanlar eski sayılarının peşine düşüyor.


Ağızlarda tat bırakan dergimiz
'yı anlatmak pek bana düşmez. Fakat Lokma'nın yemek dergiciliğin dışında bir misyonu var ki övmek yetmiyor; Anadolu'yu, yani bizim mutfağımızı sayfalarına taşıyor.


Yine aylık çıkan
ise Türkiye'deki ekonomi haberciliğine, başkalarının para odaklarından değil de merkezi bu topraklar olan uluslararası bir nitelik kazandırdı. Ortadoğu'nun çok sayıda ünlü ekonomisti her ay Derin Ekonomi'de buluşuyor. Dosyaları, iktisat öğrencilerinin araştırma konusu oluyor.


Gelelim
'e. Henüz 8 aylık. Adı gibi, dergi yayıncılığında da sıra dışı bir çıkış yaşadı. Hep şikâyet ettiğimiz kültürel iktidarda olamama meselesine kitabın ortasından bakıp, genç dimağların dünyasına hızlı bir giriş yaptı. Cins'in kitlesi genellikle üniversiteli gençlikti fakat liseliler de ellerinden düşürmez oldu.


Ve
… Bu yazının müellifinin 'ilkokulu'. 16 yılık bir haber merkezi. Yaklaşık 6 ay önce Albayrak Grubu'nun bünyesine geçti ve daha ilk haftasında Türkiye'de haftalık dergi haberciliğinin yeniden başladığını okurlarına ilan etti. Umuyoruz bir süre sonra haftalık 10 bin tirajı yakaladığında, habercilikte kâğıdın gücünün henüz tükenmediğini de göstermiş olacak.


Bir de
'umuz var. Daha 7 ay içinde okuyanları yollara düşüren dergilerden biri oldu. Anadolu'yu karış karış gezip, bu toprakların kültürünü, tarihini, inancını, değerlerini ilmek ilmek sayfalarına dokuyor.


Bu arada okurlarının karşısına çıkmaya hazırlanan yeni yayınların heyecanını ise yakın zamanda hep birlikte yaşayacağız. Eminiz ki, onlar da kendi yayıncılık alanlarında büyük ses getirecekler.


Farkındayım, yazı çok uzadı ancak bir kültür sanat galerisi olan Pazar ekimiz ile 'kitap' gibi kitap ekimizi eklemezsem arkadaşlarımıza ayıp etmiş olurum.


Genel Yayın Yönetmenimiz İbrahim Karagül 4 yıl önce
“medyada büyük işler yapacağız"
demişti. O yatırımları bilfiil yaşadık, gördük.


Peki bu grup tüm bu yayınları nasıl çıkarıyor? O kadar dosyayı, haberi kimler yazıyor? Bunun görüntüsü, fotoğrafı, araştırması var. Cevabı basit. Çünkü burası bir okul. Öğretmenleri gazeteciler olan tam teşekküllü bir medya eğitim kampüsü adeta.
Albayrak Medya Grubu'nun yayın organlarında 600'e yakın çalışan var.
Merkezinde de Yeni Şafak yer alıyor. Hepimiz aynı çatı altında ve muhteşem bir tesisteyiz. Üniversite son sınıf ya da yeni mezunlardan haberciliğe merakı olan arkadaşları aramıza katıyoruz. Burada hem mesleği öğretiyor hem de daha 20'li yaşların başında hayata ekonomik anlamda bağlanmalarını sağlıyoruz. Bu mesleğin tek kuralı var; gazetecilik sahada öğrenilir. Biz işte hem bunu gerçekleştiriyor hem de bu sayede gazetecilik mesleğine de kalıcı yatırımlar yapıyoruz.


Yeni Şafak'ın 23 yıldır tek bir derdi var; Türkiye'nin kutlu yürüyüşü. 28 Şubat'tan beri bu ülkenin atlattığı bütün badirelerde, demokrasinin askıya alınmak istendiği dönemlerde ve devletin ele geçirilmesi girişimlerine karşı ön cephede hep Yeni Şafak vardı. Olmak zorundaydı zaten. Bu ülkenin her sınavında canla başla öne atılan bu gazete, yıllardır yapılmak istenen ama bir türlü kotarılamayan alana, yani insana, yani bu ülkenin geleceğine, 10 yıl-20 yıl sonrasına yatırım yapıyor.
Bugünü tüketmek yerine yarınları planlamak büyük devletlerin, idealleri olan dahi siyasetçilerin, zorluklar ve engeller karşısında korkmayan liderlerin altından kalkabileceği yüklerdir.
Türkiye şu anda tam olarak bunu yaşıyor. Geleceği doğru şekilde okuyarak bugünden sağlam adımlar atmanın planlarını yapıyor. Yeni Şafak ise büyük yayın ailesinin tüm fertleriyle bu sürecin tartışmasız bir parçası olarak yoluna devam ediyor. Yeni Şafak, tüm imkanlarıyla, tüm cesareti ve bilgeliğiyle Türkiye'nin hak ettiği o büyük hedef için çaba sarf ediyor. Tevfik Allah'tandır.
#Albayrak Medya Grubu
#Yeni Şafak
#yenisafak.com
#TVNET
#Derin Tarih
#Nihayet
#Derin Ekonomi
#Lokma
#Cins
#Gerçek Hayat
#SkyRoad
8 yıl önce
Yeni Şafak ne yapmaya çalışıyor?
Mete Kalkavan"ı yardımcısı yaktı
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü