|
Seçmenlerin dikkatine: CHP hızla marjinalleşiyor...
Dışarıdan bakıldığında da yeteri kadar keyif vermiyor ve tel tel dökülüyor. Bunu ben söylemiyorum; milletimiz söylüyor.

Kim için ve nasıl mı söylüyor?

Malum muhalefetimiz için, 1 Kasım'da söylediği gibi...

İttifak halinde, tüm milli ve yerli hislerini yitirerek, örgütlerle dirsek teması halinde, yurt dışından aldıkları medya ve kim bilir daha nelerin desteği ile üç yıldır sürdürdükleri veya garnitürü oldukları süreçte, AK Parti'yi ancak yüzde 41'e düşürebilmişlerdi.

Üstelik 13 yıllık reformcu bir iktidar gerçeğinde, güney ve kuzeyimizdeki iç savaşların, dünya ekonomik krizinin eşliğindeki bir sarmaldan geçerken yaşandı bu...

1 Kasım'da bu kirli, gayrımilli plan çöktü. Halktan yüzde ellilik bir kırmızı kart gördü. MHP 40, HDP 21 vekil kaybetti.

CHP ise, halkın marjinal partilerden “yandım Allah” diyerek merkeze yöneldiği bir dönemde, oy patlaması beklerken, AK Parti'ye bile yüzde iki civarında oy kaptırarak, “Bu HDP Türkiye partisi olmaz” diyenlerden dönen emanet reylerle 7 Haziran oranlarını ancak koruyabildi.

Çünkü millet, ülkeyi yönetme ehliyetine sahip olmadığından öte, ki bu 60 yıllık bir gerçek, CHP'nin artık bir merkez partisi olmadığını fark etmeye başladı.

Üstelik bunu, dışarıdan yaptıkları gözlemle ama yüzde yüzlük bir isabetle buyuruyorlar.

CHP hızla marjinalleşiyor.

Şunu açıkça ifade edeyim. Eğer mümkün olsa da, CHP'ye oy veren keyifsiz tüm seçmen Meclis'te tek bir oturumu baştan sona izlese, CHP bu ülkede yüzde 5'ten fazla oy alamaz.

AK Parti seçmeni göbeğini kaşıyan cahiller olmadığı gibi, CHP'li seçmenlerimiz de aptal yerine konacak zümreler değildir. Belirli bir rasyonaliteye göre hareket ederler. Bu rasyonalite, şüphesiz AK Parti seçmeninin rasyonalitesiyle tamamıyla çakışmaz. Tüm normal siyasi partiler ihtiyaç ve taleplerin farklı dilimlerini temsil ederek bir bütünü tamamlarlar.

Bizler de buna çoğulcu demokrasi deriz.

Bir ülkede marjinal, yani hayatın normalleşmesini değil, sözlü/fiili şiddete dayalı anormalliği savunan partilerin oranı, iç barış ve demokrasi için kritiktir. Bunların tamamının yüzde beşi, geçiş dönemlerinde bilemediniz yüzde 10'u geçmemesi gerekir.

7 Haziran bu anlamda kırmızı alarm vermişti. Millet bu alarmı dikkate aldı ve merkezi, yani AK Parti'yi güçlendirerek “normalleşme, barış, istikrar ve refah istiyorum” dedi.

Ancak, sistemde büyük bir kaçak var. O kaçak yüzde 25 oyu marjinalleşme için har vurup harman savuran CHP'dir.

CHP seçmeni bu gidişata el koymalıdır. Ne demek istediğimi mutlaka anlarlar, ama şüpheleri varsa, Meclis tv'ye odaklanıp, objektif kararlarını kendileri versinler. Olur ya, ben bir AK Partili siyasetçiyim, önyargılı davranabilirim.

CHP, dört yıllık yasama süresini, her şeye hayır diyerek ve HDP'nin de desteği ile sürekli kriz çıkararak heder etmeyi kafasına koymuşa benziyor.

Sayın Başbakan'ın cumartesi günü “Gelin destek verin, geçici değil, tam bütçe yapalım” teklifine Kılıçdaroğlu tabii ki “Hayır” dedi.

Bir anamuhalefet partisinin, 78 milyon vatandaşın daha iyi hizmet almasını sağlayacak bir karara neden hayır dediğini anlayabilmek mümkün mü?

Kürsüyü sürekli küfür, yalan ve iftira ile, olmadı havanda su döven usül itirazlarıyla işgal etmek, yüzde 48 oya yapılmış en büyük saygısızlık değil mi?

Yüzde yüz haklı olunan bir egemenlik ihlalinde, Putin'i aratacak sözler sarf eden Kılıçdaroğlu'nu onaylıyor mu CHP'li seçmenler?

Atatürk'ün yaşasa ıslak odunla kovalayacağı türden (FETÖ ve DHKP-C flörtleri ile) gayrımilli ve gayrıyerli savruluşların odağı olmayı hak ediyor mu CHP?

CHP, çoğu zaman HDP'yi gölgede bırakacak marjinal bir örgüt gibi davranıyor Meclis'te. Siyaseti anlamsızlaştırıyor, kalitesizleştiriyor.

Gerçek eleştiri de başka bahara kalıyor. Bu türden yıkıcı bir tutum, AK Parti'ye değil, öncelikle ülkeye zarar verir. Kutuplaşma, otoriterlik, gerginlik diye Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın ensesinde boza pişirmeye çalışanların, niyetleri halis ise, CHP, HDP ve MHP'ye söyleyecek lafları yok mu?

Yoksa, Atatürk mezarından kalkıp gelemez ama, bu millet 1 Kasım'da olduğu gibi ıslak odunu 2019'da bu kez daha şiddetli indirir tepelerine.

Benden uyarması...
#chp
#seçimler
#marjinal
8 yıl önce
default-profile-img
Seçmenlerin dikkatine: CHP hızla marjinalleşiyor...
‘Beşikten mezara kadar ilim’
Sarhoştum, hatırlamıyorum
Suçlu kim?
Vergi artışı yerine yapılacaklar
Gazze’deki soykırıma ‘istisnaî’ kılıflar..