|
kültür bakanımızın ziyareti

sevgili okuyucularım;



size haber vereyim ki; kültür bakanı

sayın mahir ünal

cumartesi günü

.. başta gazetemiz sahiplerinden

ahmet albayrak, genel yayın yönetmeni ibrahim karagül

olmak üzere

yeni şafak'

ın yazarları ve ilave yayınlar yönetmenleri, bakanın maiyeti ve bakan yardımcısı

hüseyin yayman,

hep beraber 30-35 kişilik bir topluluk halinde sohbetli kahvaltı yapmanın zevkini tattık.. tuzlusu, tatlısı, şerbeti ve çayı ile bereketlenmiş taam ve nimetlerden bol bol müstefid olduk..



gazetemiz sahibi

ahmet bey

tarafından evvela gazetenin ve tvnet'in muhtelif bölümleri gezdirildi.. ve kendisine gerekli izahat sunuldu.. sayın bakanla özel görüşmesinden sonra konferans salonunda kurulan kahvaltı masasına geçildi.. yani karşılama merasiminden sonra hükümetin kültürden sorumlu bakanı ile fikir dolu, bilgi dolu görüşmeler başladı..



evvela hazır bulunanlar, yani gazeteciler, yazarlar ve misafirler sıra ile kendilerini bakanımıza takdim ettiler.. daha sonra hükümetin sayın üyesi, siyaset ve kültür hayatımızın bir özetini yaptı.. fikir ve bilgi dolu güçlü bir üslubla son yüzyılımızın bir panoramasını çizdi.. uzun vadeli, kısa vadeli kültür meselelerine ait izahat verdi.. bu arada bazı yazarlarımız ve bir iki misafirimiz kendisine maruzatta bulundular.. daha evvel, kariyer yaptığı yıllarda ilk defa görüştüğümüz sayın bakanla ikinci konuşmamız, uzun siyaset hayatının ancak bugünkü safhasında yeniden mümkün olabilmiştir.. biz salonda oturmakta iken henüz gelmiş bulunan bakanı karşılamak için ayağa kalkmak için ağır sandalyeyi geri çekmek isterken dengem bozuldu.. beni yere düşmekten, yanı başımda oturan bakan yardımcısı

hüseyin yayman'

la

ahmet albayrak'

ın yardımcısı

tevfik bey

kurtardı.. kendilerine minnettar ve müteşekkirim..



görüşme esnasında genel yayın yönetmenimiz

ibrahim karagül,

bakanımıza detaylı bilgiler verdi.. gazeteye dair açıklamalarda bulundu..



grup başkan vekili iken, ayrıca genel başkan yardımcısı iken değişik ekranlarda ve millet meclisi kürsüsünde sayın

mahir ünal'

ın birçok konuşmasını ve demecini dinledik.. genç devlet ve siyaset adamımızın ses tonu, cümlelerinin sağlamlığı, fikirlerinin makul ve ciddi evsafı; daima umumi bir takdirkarlığa sebep olmuştur.. bu kerre bu özellikteki konuşmasını yüzyüze daha yakından takip ettik..



iktidar partisi içindeki birçok siyasetçinin fikir ve dil bakımından ustalığı, tecrübesi, olgunluğu ve sayılarının hayli kalabalık oluşu, dikkatlerden kaçmamaktadır.. bu arkadaşlarımızın gayret ve fedakârlığı, gösterdikleri tesanüd; ayrıca halkın takdirlerini toplamaktadır.. ihlâsla hizmet edebilene ne mutlu derken sayın kültür bakanımıza da bu ziyaret vesilesiyle nice hizmetler ve başarılar dilemekteyiz..



zaman zaman hükümet azalarının gazetelerimizi ziyaret edip tenvir buyurmaları; bir özel nezaket ve görev anlayışı olsa gerektir.. gazetelerimizin de bu yaklaşıma teşekkür ve saygı ile mukabele etmeleri gerekir...




#Mahir Ünal
#Yeni Şafak
#Albayrak
8 yıl önce
kültür bakanımızın ziyareti
* Savaş gölü Akdeniz… * Dinler, medeniyetler, imparatorluklar evi, tarihin en büyük güç savaşına sürükleniyor. * Suriye, Doğu Akdeniz ve Ege.. Yakında adalar ve Boğazlar krizi patlar! * Peki ya Kanal İstanbul? Libya’dan İskenderun’a tek bir savunma hattıdır..
Torpil konusu
Kara dinlilerle milletin savaşı
Koç mu yoksa Sabancı mı?
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD