YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Aksa'ya giriş yasak

İsrail 45 yaşın altıdaki Müslümanlar'ın Mescid-i Aksa'ya girişini yasakladı. Hamas halka silah dağıtılmasını istedi. İslam dünyası Filistin için ayağa kalktı.

Son saldırılardan sonra dün İsrail Mescid-i Aksa'yı Müslülmanlar'a yasakladı. İsrail polisi, Kudüs'teki Haremüşşerif'e 45 yaşından küçük olanların Cuma namazı için girmesini yasakladı. Polis sözcüsü, "45 yaşından küçük olanlar Haremüşşerif'e giremeyecek" dedi. Sözcü, Cuma namazında olay çıkmaması için böyle bir önlem alındığını belirterek, Haremüşşerif ve civarındaki güvenlik önlemlerinin artırıldığını kaydetti. İsrail polisi, geçen Cuma bölgeden çekilmişti.

HAMAS'tan Arafat'a: Halka silah dağıt

Filistinli direniş gruplarından Hamas, önemli binaları İsrail saldırılarına karşı korumak için bu binaların etrafında insan zinciri oluşturulması çağrısında bulundu. Hamas açıklamasında, "Halkımızı siyonist bombardımana karşı meydan okumak ve ulusal tesisleri korumak için sokaklara dökülmeye çağırıyoruz" denildi. Arapların ve Müslümanların İsrail saldırılarına karşı gösteri yapması gerektiği belirtilen açıklamada, "Cesur halkımız kutsal yerleri ve şerefini koruyacaktır ve roket, tank ya da düşmanın nükleer gücünden korkmayacaktır" ifadesi kullanıldı. Açıklamada, Filistin Yönetimi'ne, "kutsal yerleri ve Filistin topraklarını savunmak için silah taşıyabilecek herkese silah dağıtması" çağrısı da yapıldı. Hamas, "İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırganlığına" karşılık olarak Arap ve Müslüman ülkelerin İsrail'deki büyükelçilik ve temsilciliklerini kapatmasını da istedi.

Yasin'den destek çağrısı

Hamas lideri Şeyh Ahmed Yasin, "Bu saldırganlığa bütün uygun seçeneklerle karşılık vermek için hiçbir çabadan kaçınmayacağız ve Filistin halkının kendini savunması için bütün seçenekler açık" diye konuştu. Arap ve Müslüman ülkelere Filistin halkını savunma çağrısında bulunan Yasin, "Filistin halkı teslim olmayacak ve beyaz bayrak çekmeyecek" dedi. Öte yandan, üst düzey Hamas yetkilisi İsmail Ebu Sanab, aralarında Hamas'ın önemli üyelerinden Abdülaziz El-Rantissi'nin de bulunduğu 50 kadar Hamas mahkumunun Gazze'deki bir cezaevinden kaçmayı başardığını söyledi. Batı Şeria'daki Nablus kentinde de, İsrail askerlerinin bir Filistin polis merkezine ateş açması üzerine 35 Hamas üyesinin "güvenliği için" serbest bırakıldığı kaydedildi.




Kağıda basmak için tıklayın.

Nobel Kore barışına
Nobel Barış Ödülü, Kuzey Kore ile ülkesi arasındaki ilişkilerde tarihi dönüşüme imza atan ve Katolik olan Güney Kore Devlet Başkanı Kim Dae-jung'a verildi.
17 Amerikan askeri öldü
Yemende ABD savaş gemisine yapılan bombalı saldırıda ölen Amerikalı asker sayısı 17'ye çıktı. ABD'nin Afganistan'a müdahale edebileceği belirtiliyor.

Sultanahmet'te cenaze namazı
İsrail'in Filistin'de sürdürdüğü katliamlar ve önceki günkü hava saldırısı Sultanahmet Camii'nde Cuma namazı sonrası protesto edildi. Sultanahmet Camii avlusunda toplanan kalabalık, önce bugüne kadar hayatını kaybeden çoğu çocuk 136 Filistinli için gıyabında cenaze namazı kıldı. Daha sonra avlu içerisinde İsrail bayrağı yakan grup, "Kahrolsun İsrail", "Katil İsrail", "Bağımsız Filistin", "Şehitler Ölmez" şeklinde sloganlar atarak, Sultanahmet Meydanı'na çıktı. Ellerinde "Ordu İsrail'e", "Kudüs bizimdir", "Eli sopalı çocuklara ve Kudüs'e selam olsun" yazılı pankartlar taşıyarak kalabalık, Sultanahmet Meydanı'nda da İsrail aleyhinde sloganlar atmaya devam etti. Meydandan çıkarak yürümek isteyen grubun önü, yoğun güvenlik önlemleri alan emniyet güçlerince kesildi. Polisin dağılmaları yönündeki uyarılarından sonra kalabalık sessizce dağıldı.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...