YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Spor'dan

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


TRABZON İLE BEŞİKTAŞ, LİGİN EN ZORLU MAÇLARINDAN BİRİNE ÇIKIYOR

YÜKSEK GERİLİM

Karadeniz ekibi, aynı puanı paylaştığı rakibini yenerek zirve yarışında avantaj yakalamak istiyor.

Avrupa'da işleri ters giden Karakartal, dev maçta Trabzon'dan puanla dönmeyi amaçlıyor.

Zoru kim başaracak

Türkiye 1.Ligi bu akşam zorlu maçlardan birine daha sahne olacak. Sezona şampiyonluk parolasıyla giren iki ekip Trabzonspor'la Beşiktaş, kozlarını Avni Aker Stadı'nda paylaşacak. Milli maç nedeniyle ara verilen boşluğu iyi değerlendiren iki ekip de bütün kozlarını ortaya koyup, karşılaşmayı almayı amaçlıyor. Avni Aker'de 19.00'da başlayacak olan dev maçı Metin Tokat yönetecek.

Çeyrek asırlık rekabet

İki ekip arasında 27 yıllık bir rekabet var. Geride kalan sezonlarda 85 kez karşı karışıya gelen Trabzonspor ve Beşiktaş'ta üstünlük Siyah-Beyazlı ekipte. Beşiktaş'ın 35 galibiyetine karşılık, Trabzonspor 31 galibiyet elde etti. Siyah-Beyazlılar'ın 111 golüne ise Bordo-Mavili ekip 94 golle cevap verebildi. Bakalım bu akşam 86'ncısına sahne alacak olan dev maçtan hangi takım galip ayrılacak.

Ligde denge var

Trabzonspor ile Beşiktaş arasındaki rekabet 1973 yılında başladı. 1.Lig'deki ilk yıllarında fırtınalar estiren Trabzonspor, bugünkü rakibi ile yaptığık ilk maçı 2-0 kazandı. 1980'li yılların ortalarına kadar üstün bir tablo sergileyen Karadeniz ekibi, daha sonra üstünlüğü Beşiktaş'a kaptırdı. İki takım arasında yapılan 52 lig maçında, 20'şer galibiyet alınırken, 12 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Aker'de Trabzon üstün

Trabzon'da iki takım arasında yapılan lig maçlarında Trabzonspor, belirgin bir üstünlük kurdu. Bordo-Mavililer evinde yaptığı 26 lig maçının 14'ünü kazanırken, 6 kez yenildi, 6 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. İki ekibin Trabzon'daki maçlarında Trabzonspor'un 35 golüne, Beşiktaş 22 golle yanıt verebildi. En farklı skoru ise 93'te İstanbul'daki maçı 7-1 kazanan Beşiktaş yakaladı.

 
Spor Yazarları

Ali Gümüş :
Spor ve inanç
Bekir Boran :
Sakın unutma
______________Oku »
______________Oku »
İsmet İraz :
Devletimiz spora önem veriyor mu?




Kağıda basmak için tıklayın.

İnanmayan
gitsin

Fenerbahçe teknik patronu Mustafa Denizli, dün futbolculara tarihi bir konuşma yaparak "Davamıza inanmayan arkadaşlarımızla yollarımız ayrılır" dedi.
Lucescu
tedirgin

Milli maçlardan yorgun dönen futbolcular ve sakatlıklar Rumen hocayı, Siirt maçı öncesi düşündürüyor.
MADALYA AVINDAYIZ
Karate Milli takımı, Hırvatistan'da şampiyonluk kovalıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyespor Judo Takımı Avrupa Şampiyonası'nda yarı final maçına çıkıyor. Atletizm Takımı ise yarın Fransa Yarı Maratonu'nda mücadele edecek.
Futbolun spor gündemini kapattığı şu günlerde Türk takımları amatör branşlarda Avrupa ve Dünya şampiyonalarında başarı arıyor. Hırvatistan'da düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası'na katılan Karatecilerimiz, takım müsabakasında Tunus'a 2-0 yenilmesine rağmen madalya umudunu sürdürüyor.
Şampiyonada bugün ferdi branşlarda Avrupa ve Dünya şampiyonumuz Haldun Alagaş, İsviçreli rakibiyle karşılaşacak. Bugün ayrıca diğer madalya umutlarımız Bahattin Kandaz ve İbrahim Elçin de tatemiye çıkacak. Bir diğer madalya umudumuz Zeynel Çelik ise yarın altın mücadelesine başlayacak.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...