YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Kartelde deprem

Milliyet gazetesi yöneticileri Yalçın Doğan ve Umur Talu istifa ederken, Sabah yazarı Rauf Tamer izne ayrıldı

Kasırga operasyonunun bir numaralı sanığı Murat Demirel'le ilgili tartışmalar medyada da kasırgaya neden oldu. Murat Demirel'e yakınlığından ötürü iki gündür basının gündemindeki birinci isim haline gelen Cen Ajans'ın sahibi Nail Keçili, medyadaki iki etkin yöneticiyi işinden etti. Keçili'nin Demirel'e yazdığı mektubu ve her ikisinin samimi pozdaki fotoğraflarını yayınlayan Milliyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Doğan ve Genel Yayın Koordinatörü Umur Talu, şok bir kararla görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar. Demirel'den bir milyon dolar aldığı ileri sürülen Sabah yazarı Rauf Tamer de görevinden istifa etti. Ancak, Sabah yönetimi ünlü yazarın bir süre izne ayrıldığını duyurdu. Milliyet'in iki yöneticisinin istifa gerekçesi henüz açıklanmazken kulislerde Keçili'nin, gazetenin sahibi Aydın Doğan nezdindeki kredisini konuşturduğu ve Talu ile Doğan'ın istifalarına zemin hazırlanmasını istediği konuşuluyor. Demirel ve Keçili'nin dostluğunu gözler önüne seren mektup ve fotoğraf Yeni Şafak'ın dünkü sayısında da yayınlanmıştı. İki istifa, aynı konuyu Yeni Şafak'la birlikte haberleştirerek manşetten yer veren Milliyet Gazetesi'nin Keçili depremiyle sarsıldığı yorumlarına neden oldu. Milliyet, dünkü sayısında 'Murat'la dostluğum yok' başlığıyla Keçili'nin açıklamalarına yer vermiş, manşetin hemen altında da Keçili ve Demirel'in samimi fotoğraflarını sunmuştu.

Milliyet önceki gün karışt

Edinilen bilgilere göre Keçili'nin Demirel'e yazdığı mektupla, fotoğrafın Milliyet'te haber olarak yer almasından önce gazetenin mutfağıyla idari yönetim arasında büyük bir sürtüşme yaşandı. Talu ve Doğan, sonunda istifa dahi olsa bu haberi yayınlayacaklarını ve sonra istenirse görevlerinden istifa edeceklerini idari yönetime bildirip haberi yayınladılar ve böylelikle Milliyet'te kopacak fırtınanın etkin nedeni oldular. Dün Milliyet'te bir toplantı daha yapıldı ve iki yönetici istifa etti. Nail Keçili, medyaya yönelik benzer bir müdahaleyi önceki gün de CNN Türk televizyonunun idari yöneticileri nezdinde gerçekleştirmişti. Keçili, Egebank'a el konulduğu gece güvenlik kamerasına takılan görüntüleri yayınlayan CNN Türk'ün haberine kızmış ve Mehmet Ali Yalçındağ'ı arayıp haberin yayından kaldırılmasını sağlamıştı.

Rauf Tamer de gitti

Bu arada Murat Demirel'den bir milyon dolar aldığı ileri sürülen gazeteci Rauf Tamer, bugün yayınlanmak üzere bir veda yazısı yazdı ve görevinden istifa etti. Tamer'in istifasından hemen sonra Star'a konuşan işadamı Mete Has, Tamer'e verildiği sanılan parayı kendisinin aldığını açıkladı. Kendi anlatımına göre, Tamer'in evinde akşam yemeği davetine katılan Has, 650 bin dolar tutarındaki parayı makbuz karşılığı Demirel'in korumasından aldı. Has, Tamer'in evine neden saat 17.00'de gittiğini açıklayamazken, ünlü gazetecinin ziyaret sırasında evde olmadığını da söyledi. Has'ın açıklamalarından sonra Murat Demirel'in gönderdiği paranın 1 milyon dolar değil de 650 bin dolar olduğu ve Rauf Tamer'e değil, Tamer'in evindeki işadamı Mete Has'a verildiği iddiası gündeme gelmiş oldu. Bu arada, Mete Has, kendisine verilen ve daha sonra iade ettiğini söylediği 650 bin dolarla ilgili makbuzu bulamadığını söyledi.

Rauf Tamer ara verdi

İnsanların hüzünlü günleri vardır.
Öyle günler yazı yazılır mı?
Yazılır, yazılır.
Tiyatronun perdesi nasıl hiç kapanmazsa bu sütunlar da kolay kolay kapanmaz. Gelenek böyle.

Ama ağır bir itham altında kaldım.
Bunu atmadan, yani aklanıncaya kadar yazı yazmamayı düşünüyorum.
Çünkü bu sütun benim şahsi malım değil. O'nu bir savunma aracı gibi kullanamam.
Hem gazeteme, hem mesleğime, hem de kendime olan saygım şunu diyor.
-Çekil bir kenara, bekle.

Öyle yapacağım.
İşte polis orda... İşte Adliye... İşte Maliye... İşte de şahitler.
Herşey ortada ama ihbarcı yok.
Para pul işlerine aklımın hiç ermediğini, beni tanıyanlar bilir.
Ama yetmez.
Beni tanıyanlara, beni sevenlere, bana inananlara, sadece kuru teşekkür değil, bir de namus borcum var. Kemdimden ziyade onları mahcubiyet içerisinde bırakmak istemem. Küçücük bir acaba mı'yı bile kabullenemem.
Çünkü -dedikodular süresince- yoğun bir sevgi seli ve inanç halesi hissettim çevremde...
Onlarla ancak böyle ödeşebilirim.
Yazılarıma ara veriyorum.
Ta ki kalemim temiz çıkana kadar.
İnşallah çok sürmez.




Kağıda basmak için tıklayın.

SIR ŞİFRELER
Egebank'a el konduktan sonra bankanın eski yönetimi ve bağlantılı kişiler tarafından yapılacak çalışmalar için bir "çalışma takvimi" oluşturulduğu ortaya çıktı.
ÇÖLAŞAN'I KULLANAN GAZETECİ KİM?
'Kopenhag Kriterleri AB değil halk için'
AP üyesi Ozan Ceyhun, "Türkiye, Avrupa için değil, vatandaşları için Kopenhag kriterlerine uymalı" dedi. Ceyhun, Türkiye'nin AP içindeki sol ittifaklarla uzlaşması gerektiğini söyledi.
Kızım davasında haklı
Ecevit 'meçhul gazeteci'yi sordu
Başbakan Bülent Ecevit, gazetecilerin "2001 bütçesinde giderler gelirlerden fazla görünüyor. Bu yeni vergiler anlamına mı geliyor?" şeklindeki bir sorusu üzerine, "O konuda görüşmedik. Görüşmeden bir şey söylemem doğru olmaz. Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nun gündeminde olacak" dedi. Başbakan Ecevit, "Egebank dosyasında bir milyon dolarlık yolsuzluğa adı karışan gazetecinin kimliği hakkında bilginiz var mı?" sorusunu da, "O konuda bana bir bilgi ulaşmadı. Size ulaştıysa, siz bana söyleyin" şeklinde gülümseyerek cevapladı.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...