YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


ÇÖLAŞAN'I KULLANAN GAZETECİ KİM?

'Murat Demirel'den bir milyon dolar alan gazetecinin' adını açıklamayarak birden fazla gazeteciyi zan altında bırakan Hürriyet gazetesi yazarı Emin Çölaşan'ı aslında bir gazetecinin kullandığı ortaya çıktı. Çölaşan dünkü yazısında da böyle bir gazeteciden bahsetti, ancak yine isim vermedi. Çölaşan'ın kaynağıyla ilgili çelişkili açıklamaları zihinlerde soru işaretlerine neden oldu. Salı günkü yazısında Demirel'in İstanbul'daki evine çantayla para götürdüğü bilgisini veren esrarengiz bir konuktan bahseden Çölaşan, dünkü yazısında Murat Demirel'in korumasıyla konuşan bir başka isimden bahsetti ve bu ismin gazeteci olduğunu açıkladı.

Çölaşan dünkü yazısında parayı alan gazetecinin yanı sıra, Demirel'in korumasıyla konuşan gazetecinin adını gizledi. Çölaşan, ketum tavrını 'delil yetersizliği'yle açıklamayı da ihmal etmedi. Çölaşan köşesinde şunları yazdı: "Bu gazetecinin ismini elbette biliyorum ama açıklamıyorum. Böyle bir şeyi birkaç süzgeçten geçirip doğrulatmadan isimsiz bile olsa zaten yazamazdım. İsmini açıklarsanız ne olur? Mahkemelik olursunuz. Karşı taraf sizi, yazdıklarınızı kanıtlamaya davet eder.

Feryada başlar

Kanıtlayamazsınız ve üstelik yargı kararıyla yüklü bir tazminat ödersiniz. Tazminat birşey değil, belli korolar hemen ardından piyasaya çıkıp 'yalan yazmıştı, çamur atıyordu' feryadına başlar." Emin Çölaşan, gazetecilik görevini yaptığını savunurken, "Bu ismi İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'a doğrulattım. Ayrıca parayı kendisine götürdüğü söylenen Murat Demirel'in korumasıyla burada ismini vermek istemediğim bir gazeteci bizzat konuştu. Hem de gazeteci tanıkların yanında. Koruma, olayı onlara da doğruladı. Çantayı o kişinin evine götürdüğünü kabul etti. Bu olayın sonrasını yazmıyorum, çünkü benim dışımdadır" dedi.

Emin Çölaşan geçtiğimiz Salı günkü yazısında ise muhbir bir konuktan bahsetmiş ve konuğun anlatımlarını şöyle sıralamıştı: "Bundan yaklaşık iki yıl kadar önce, ünlü bir gazetecinin İstanbul'daki evine çantayla nakit 1 milyon dolar para gönderildi. Bu gazeteci Marmara'da büyük bir arazi ihtilafı konusunda Murat'a yardım sunmuştu. Evine önce bir çiçek ve çikolata gönderildi. Kendisi banyoda olduğundan, bunları kapıda eşi aldı. Birkaç gün sonra para hazırlandı ve Ender isimli koruma ile gazeteciye çantayla teslim edildi. Bu olayı hem Ayhan Tatlıgil, hem de sekreter Yasemin Göktürk bilirler. Bu olayı Tantan da biliyor. Bana inanmazsanız kendisine sorun."

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...