YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Hükümete açık çek

FP ve DYP, İş Güvencesi Yasa Tasarısı'nın çıkması için hükümete destek sözü verdiler. Çalışma Bakanı Okuyan da, "Tasarıyı önümüzdeki hafta Meclis'e getiriyoruz" dedi.

Türk-İş'in düzenlediği "Çalışma Hayatını Düzenleyen Yasa Değişiklikleri" adlı panelde muhalefet partisi genel başkanlarından tasarıya destek geldi. FP Genel Başkanı Recai Kutan ve DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, iş güvencesinin yasallaşması için 'tam destek' vereceklerini söylediler.

Panelin açılışında konuşan Türk-İş Genel Başkanı Meral, "Şimdi muhalefet partilerimizin genel başkanları diyecek ki: 'Çalışanın adına bu kadar olumsuz şey oluyor. Kızılay Meydanı'nı neden doldurmuyorsunuz?' Isınıyoruz" dedi. Meral, zorunlu tasarruf için eylem hazırlığında olduklarını açıkladı.

Hedefleri fakirleştirmek

FP lideri Recai Kutan da iş güvencesi yasasının dar kapsamlı olduğunu, ancak, yine de işçinin lehine olduğu için destekleyeceklerini belirtti. Kutan, "İş güvencesi gibi düzenlemeler için iktidara açık çek veriyoruz. Getirin Meclis'e destekleyelim" diye konuştu.

Kutan, 2001 yılı bütçesinde de belirlenen hedeflerin emek kesimini fakirleştireceğini söyledi. Kutan, "Sanayici, esnaf, çiftçi herkes hayatından şikayetçi. Türkiye her geçen gün fakirleşiyor" dedi.

Haftaya Meclis'e geliyor

Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan da İş Güvencesi Yasa Tasarısı ile ilgili imzaların tamamlandığını belirterek, "Tasarıyı önümüzdeki hafta Meclis'e intikal ettiriyoruz" dedi. Tasarı'ya, iktidardaki 3 parti ile muhalefetteki 2 partinin de desteği olduğunu hatırlatan Okuyan, işçi sendikalarına seslenerek, "Ama siz Meclis'deki 5 parti de destekliyor diye rahata kapılmayın" uyarısında bulundu.




Kağıda basmak için tıklayın.

Kombassan'a tedbir
Sermaye Piyasası Kurulu, izinsiz halka arz gerçekleştirdiği gerekçesiyle Kombassan Holding'in tüm gayrimenkul ve hisselerine ihtiyati tedbir koydu.
Depremzede şokta
Depremden sonra kira ve satılık konutların yarıya düştüğü İzmit'te bir yıl içinde fiyatlar ikiye katlandı. 60-70 milyonluk kiralar 180/230 milyon liraya yükseldi
AB konusunda Ankara yavaş
İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Meral Gezgin Eriş, AB bünyesinde Brüksel temaslarını tamamladıktan sonra yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin AB konusunda çok yavaş davrandığını söyledi. Görüşmelerde ısrarla mali yardımın önemi üzerinde durduklarını belirten Eriş, özelleştirme konusunun da sürat kazanması gerektiğini savunarak, "Hükümetin AB konusunda icraatı çok başarılı olarak değerlendirilemez. Çok yavaş bir icraat. Hükümet önündeki çok değerli zamanı gereği gibi kullanmazsa, sonra çok üzüleceğimiz, pişman olacağımız, fırsat kaçırma olgusuyla karşılaşabiliriz" dedi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...