YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


MHP'nin gözü ANAP'ta

Ömer İzgi'nin Meclis Başkanlığı yarışının ikinci tur oylamasında en yüksek oyu alması MHP'de doping etkisi yarattı. MHP'liler, Ecevit'in verdiği açık desteği ANAP lideri Yılmaz'dan bekliyor.

Meclis Başkanı seçimlerinin ikinci turunda Ömer İzgi'nin en yüksek oyu alması, MHP'de sevinçle karşılandı. MHP ve DSP'in desteğiyle ikinci tur oylamada oylarını 238'e çıkaran İzgi, Salı günü yapılacak olan üçüncü tur oylamadan galip çıkacağını söyledi.

MHP'li Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu ve Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz ise ANAP'tan destek beklediklerini söylediler.

İkinci tur oylamadan sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanına giden Ömer İzgi, üçüncü tur oylamadan umutlu olduğunu dile getirdi. İzgi, "Bakın benim hesabıma göre 237 oy almam gerekiyordu. Sadece bir oy yanılmışım. Üçünü turda da yine hesaplarıma göre kesin sonuç alırım ve bu iş de biter" dedi.

Durmuş: Erken sevinmeyin

Ömer İzgi'nin bu açıklamasına yanında bulunan MHP'lilerden de destek geldi. MHP'li milletvekilleri, en yüksek oyu İzgi'nin aldığını belirterek, "Demokratik geleneğe çoğunluğun kararına saygı göstermek lazım. Diğer adayların çekilmeleri gerekir" tezini savundular. Sağlık Bakanı Osman Durmuş ise daha temkinli bir dil kullandı. Durmuş, "Siyasette dakikalar önemlidir. Bugünden Salı günü gözükmez. Sütten ağzı yananların yoğurdu üfleyerek yemelerinde fayda var" dedi.

Sıra MHP'de

MHP'li Devlet Bakanı Öksüz, Ömer İzgi'nin şansını yüksek gördüğünü belirterek "Çünkü daha önce Meclis Başkanı ANAP'lı oldu. Şimdi sıranın MHP'lide olmasının gerek Koalisyon ahengi gerekse bir vefa borcu olarak doğru olacağını düşünüyorum" dedi. Devlet Bakanı Mirzaoğlu da, Başbakan'ın DSP'den, önceki Meclis Başkanı'nan da ANAP'tan olduğunu hatırlatarak, "Şimdi ikinci büyük parti olan MHP'nin Meclis Başkanlığı'nı çıkarması hakkıdır. DSP bu tavrını göstermiştir. ANAP'dan da bu anlayışı bekliyoruz. Muhalefetin de bu konsensüsü saygıyla karşılamasını bekliyoruz" diye konuştu.




Kağıda basmak için tıklayın.

FP ve DYP'den ANAP'a destek
FP lideri Kutan, "Başesgioğlu'na sempatimiz var" derken, Çiller, "Düşüneceğiz" diye konuştu.
Türkiye kilit ülke
Ortadoğu'da barış için Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Sezer öncülüğünde sürdürdüğü aktif rol, Ankara'yı, Ortadoğu barışı için "kilit ülke" haline getirdi. Sezer, telefon diplomasisini sürdürüyor.
Ermenilerle 400 yıldır dostuz
Tarihçi-yazar Oral Onur, ABD Temsilciler Meclisi'nde gündeme alınan sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısının gerekli araştırma yapılmadan ve asılsız iddiaları yansıttığını belirterek, "Ermeniler ile 400 yıl Edirne'de, kardeşçe yaşadık" dedi. Onur, geçen yıl yayınladığı "Edirne Ermeni Kolonisi" adlı kitabında, Ermenilerin Edirne'de 400 yılı aşkın bir süre, Türkler ile iç içe nasıl yaşadıklarını belgeler ve fotoğraflarla ortaya koyduğunu bildirdi. Museviler'in 1495 göçüyle, Ermenilerin de 16. asrın sonlarında Edirne'ye geldiklerini hatırlatan Onur, Türkler ve Ermenilerin bir arada uzun yıllar hiçbir sorunla karşılaşmadan yaşadıklarını belirterek, şunları anlattı: "Türkler, askerlik ve tarla işlerinde çalışırken, Ermeniler ve Museviler ticaret, bankerlik gibi işlerle uğraşırlardı. 1950'den sonra Edirne'de Ermeni kalmadı. Tamemen kendi istekleri ile ayrıldılar. Ermeniler ile 400 yıl Edirne'de birlikte, kardeşçe yaşadık. Tarihi gerçekler gözardı edilmemelidir."


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...