YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 



Bahçeli kendini savundu

MHP lideri Bahçeli, FP'nin kaptalmasından mutluluk duymayacaklarını ve erken seçim teklifinde bulunmadıklarını söyledi. Bahçeli, "Sadece 'FP kapatılırsa ne olur' onu tartıştık" dedi

TURHAL- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, FP'nin kapatılmasından MHP'nin mutluluk duymayacağını kaydederek, "Seçim meydanları varken, kapatılmanın üzerine başarı temin edilir mi? Bu, bize yakışmaz" dedi. Bahçeli, incelemelerde bulunduğu ve temel atma törenine katıldığı Turhal'da, öğle yemeğinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'Sadece 'ihtimali' değerlendirdik'

Erken seçimle ilgili bir önerilerinin bulunmadığını belirten Bahçeli, 10 Haziran Cumartesi günü, Merkez Karar ve Merkez Yürütme Kurulu toplantılarının yapıldığını anımsatarak, "Her gerekçeyle bir siyasi partinin kapatılmasına gidilmemelidir. Ama muhtemelen Anayasa Mahkemesi, FP'nin kapatılma davasını görüşür ve bir kapatma kararı alırsa, Türkiye'deki siyasi gelişmeler ne şekilde olur? Bu konuda değerlendirmelerde bulunduk" diye konuştu.

Bahçeli, FP'nin kapatılmasından MHP'nin mutluluk duymayacağını kaydederek, "Seçim meydanları varken, kapatılmanın üzerine başarı temin edilir mi? Bu bize yakışmaz" dedi.

'Arabulucuya ihtiyaç yok'

"Arabulucu" olarak Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan ile görüşüp görüşmediğine ilişkin soruya Bahçeli, "Hayır böyle bir görüşme yok, arabulucuya ihtiyaç da yok" karşılığını verdi.

'Komisyonların yapısı değişmeli'

TBMM soruşturma komisyonlarında MHP'nin tavrının bundan sonra da devam edip etmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine Bahçeli, "MHP milletvekillerinintercihlerinde birileri siyasi amaç arıyorsa bunu aramasın, gelsin 100. madde üzerindeki değişikliğe katılsın. Bu değişikliklerle ön soruşturmayı, yani adli soruşturmayı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na bırakalım. Buradan gelecek rapora göre, TBMM değerlendirmede bulunsun. Meclis, 1 Temmuz'da tatile giriyor ama böyle bir niyetle yola çıkıldığı takdirde, tatil de yapmayabiliriz. Geçen sene yapmadık" diye konuştu.

Bahçeli, ANAP lideri Yılmaz'ın hükümete girmesini istemediğine ilişkin söylentilerin hatırlatılması üzerine, "Mesut Bey'in hükümete girmemesini istemek, aynı zamanda ANAP'ın hükümete girmemesini arzulamak demektir. Halbuki, biz ANAP'la hükümet ortağıyız" dedi. "Anayasa'nın 83 ve 100. maddelerinin değişmesi, hükümet bunalımını ortadan kaldırır mı?" sorusu üzerine Bahçeli, bunun "siyasi tartışmaları, dolayısıyla hükümet bunalımını da ortadan kaldıracağını" syledi. "Böyle bir bunalım da yok şu an" diyen Bahçeli, "Güven sorunu var mı?" şeklindeki bir soruyu ise "Güven sorunu da yok" diye cevapladı.




Kağıda basmak için tıklayın.

'Krizde' istikrar var
Hükümet, 13 aylık icraat döneminde 16 önemli kriz çıkardı, bunları çözmek için ise 75'e yakın komisyon kurdu. Başbakan Ecevit ise her krizden sonra 'istikrar'ı dilinden düşürmüyor
'Yönetim sivil değil'
FP lideri Kutan, demokrasiyi yakalamış ülkelerde sivil toplum örgütlerinin söz sahibi olduğunu belirterek, Türkiye'de ise yönetimin sivil olmadığını söyledi
ÖKSÜZ ANAP'A SERT ÇIKTI
KONYA- Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, ANAP'lıların Yüce Divan tepkilerine sert cevap verdi. Öksüz, "İstikrar olsun diye kanunsuzlukları görmezlikten gelemeyiz" dedi. Konya Sivil Havaalanı Terminal binasındaki incelemeleri sırasında, gazetecilerin sorularını cevaplayan Öksüz, "Yılmaz'ın Yüce Divan'a sevkinin istikrarı bozup bozmayacağı" konusundaki soruyu şöyle cevapladı: "Yanlış bir şeyler, kanunsuzluk yapılmışsa 'istikrar olsun' diye bunu görmeyelim mi? Bu nasıl ahlak? Bu nasıl demokrasi anlayışı? 'Böyle derseniz hükümet bozulur.' Bozulursa ne olur? 'Hükümet aman yıkılmasın, hırsızlık, yolsuzluk varsa onları da görmeyelim'. Peki millet, Allah ne diyecek? Hesap vereceğiz onlara. Böyle şantajvari işlere girdikleri zaman kafam atıyor benim. İnsanın insana şantaj yaparak ahlaksızlıkları gizleme gibi bir politika takip etmesi, bizatihi baştan aşağı pisliktir. Bizi buna kimse bulaştıramaz. Bizimle beraber olan olur, olmayan olmaz." MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici de, "Yılmaz, bunun 'kirli oyun' olduğunu söyledi. Bu siyasette kullanılmaması gereken bir kelime. " derken, "ipler koptu mu?" sorusuna, "Hayır, kopan bir ip yok. Nereden çıkarıyorsunuz bunu" cevabını verdi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...