YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Kombassan'ın gerçek öyküsü

SPK'nın önceki gün olumsuz kanaat edinerek reklam yasağı koyduğu Kombassan holding'in ilk ortağı Abdullah Yiğit ve Haşim Bayram'ın yer aldığı film holdingin gerçek öyküsünü anlatıyor

Bugünlerde herkes evini satarak Kombassan'ın ilk ortağı olan pazar işçisi Abdullah Yiğit'i ve Holding'in kurucusu ve halen Yönetim Kurulu Başkanı olan Haşim Bayram'ı konuşuyor.

Kurban Bayramı'ndan önce "Kombassan'ı size bir de ben anlatayım" başlıklı basın ilanlarıyla dikkat çeken ve bir tanıtım atağı içinde görülen Kombassan, bayramda ekranları dolduran ve holdingin kuruluşunun ilginç öyküsünü anlatan reklam filmiyle de ilgi çekmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak kampanyayı yürüten ARTIBİR reklam şirketinin ajans başkanı İlhan Soylu filmin arkaplanını ve yapılış amacını şu şekilde açıklıyor:

Evini satan Yiğit'e ev hediye edildi

"Filme konu olan hikayeyi ilk kez Sayın Abdullah Yiğit'e bir ev hediye edilen Kombassan'ın 10. yılı kutlamalarında Sayın Haşim Bayram'ın ağzından dinlediğimizde çok etkilenmiştik. Bize göre bu, 10 yıl önce Türkiye'nin kalkınması için kader ortaklığı yapan iki insanın hikayesiydi. Üstelik hikayenin canlı tanıkları ve kahramanları karşımızda duruyordu. 10 yıl önce güçlü ve zengin bir Türkiye'nin hayaliyle kucaklaşan bu iki insanın dayanışmasına, geçen zaman içinde Abdullah Yiğit gibi onbinlerce mütevazi Anadolu insanı katılmış ve ortaya gerçekten bir dünya şirketi çıkmıştı. Nitekim 10. Yıl töreninde ABD'de ve Avrupa'dan gelmiş yabancı uyruklu Kombassan çalışanları ve misafirleri de seyirciler arasında bu başarıyı alkışlıyorlardı. Türkiye adına gurur verici ve duygulu bir andı. Ancak ne yazık ki bu Kombassan gerçeği, Türkiye kamuoyunun önemli bir kesiminde ya bilinmiyor ya da çeşitli sebeplerle yanlış tanınıyordu. Temelinde, her yönüyle gelişmiş bir Türkiye özlemi duyan Anadolu insanının bulunduğu bu grup, bu sebeplerle maalesef engelleme ve haksız ithamlara maruz kalıyordu. Daha fakir bir köylü çocuğu iken bile okuduğu kitaplardan tanıdığı fabrikaların bir gün yaşadığı bölgede de kurulmasının hayalini kuran Haşim Bayram sık sık "Anadolu insanı en çorak topraklarda bile yeşerebilen bir tohum gibidir" der ve ülkemizin hem insan hem de diğer zenginliklerinin yeterince değerlendirilemediğini söyler. O'nun, yüksek kimya mühendisi olarak öğretmenlikten hademeliğe, oradan dersane işletmeciliği ve sanayiciliğe uzanan zorlu, ancak başarılı yolculuğu adeta bunun bir kanıtı gibi önümüzde duruyordu. Bize düşen bugün 500'ü bulan işletme, tesis ve fabrikalarıyla 30.000 insana istihdam sağlayan ve Türkiye için çalışan bu gücün arkasındaki insan faktörünü, ruh ve heyecanı tüm Türkiye'ye yansıtabilmek, diğer bir deyişle doğru tanıtabilmekti. Bu noktada, Holding'in ilk ortağı Abdullah Yiğit ve Haşim Bayram'ın filmdeki öyküsü, Grub'un misyonunu ve ona güç veren ortaklarının özlemlerini çok net ve yalın bir gerçek olarak ortaya koyuyordu. Dolayısıyla, bugünlerde televizyonlarda izlediğiniz Kombassan reklam filmi bu gerçeğin, bu dayanışmanın filmidir".




Kağıda basmak için tıklayın.

Borsaya uzun vadeli bakın

Okuyucuya ayıp olmasın diye reklamları kısıyorlar

Kombassan: Reklam amacına ulaştı
Kombassan Holding, çizdiği imaj geliştirme stratejisine uygun olarak başlattığı imaj pekiştirme kampanyasının başarıyla sürdüğünü savundu. Kombassan Holding`ten yapılan basın açıklamasında, Holding`in bugüne kadar pek çok kişi tarafından merak edilen ``Kombassan nasıl kuruldu? Kim kurdu? Nasıl bugünlere geldi?`` gibi sorulara toplu cevap olma niteliğinde olan reklam kampanyasını SPK`nın isteği üzerine sona erdirdiği belirtildi. Holding yetkilileri, SPK`nın isteklerine uygun olarak Holding`e ait bazı firmaların yakın zamanda Borsaya girme hazırlığında olduğunu ifade ettiler.
Bill'in Microsoft'u geçildi
Internet ekipmanları yapımcısı Cisco Systems şirketi, Bill Gates'in sahibi olduğu Microsoft`dan, dünyanın en değerli şirketi unvanını aldı. Dünyanın en değerli şirketi özelliğinin Microsoft`dan Cisco Systems`a geçmesi, Internet`in ekonomide giderek artan nüfuzu ve öneminin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Yüksek teknolojiye dayalı şirketlerin hisse senetlerinin işlem gördüğü Nasdaq menkul kıymetler borsasının Cuma günkü kapanışında, Cisco Systems`in hisse senetlerinin toplam değeri 579.1 milyar dolara ulaşırken, Microsoft şirketinin hisse senetlerinin toplam değeri 578.2 milyar dolarda kaldı. Borsacılar, bu iki şirketin hisse senetlerini ellerinde bulunduran yatırımcılara bağlı olarak, Cisco Systems ve Microsoft şirketinin spot alım-satımlarla borsadaki değerleriyle oynayabileceklerini belirtiyorlar. Nitekim, Microsoft, General Electric şirketinden dünyanın en değerli şirketi unvanını aldığı 1998 yılında borsada bu tür girişimlerde bulunmuştu. Borsacılara göre, Microsoft şirketinin gelecekteki performansı, ABD Adalet Bakanlığı ile 19 eyalet yönetiminin açtığı anti-tekel davasının sonucuna bağlı olabilir. Cisco Systems şirketi ise geçen yılın son çeyreğindeki kârının beklentilerin üzerinde gerçekleşmesiyle, borsada işlem gören hisse senetlerinin toplam değeri bakımından ikinci sıradaki General Electric şirketinin yerine geçen ay geçmişti.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...