YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Ürünlere servis şartı

Traktör, minibüs, otomobil, kamyon, kamyonet ve motosiklet gibi otomotiv ürünlerinin yanısıra elektrik, elektronik ve makine ürünlerinin de ithalatına servis zorunluluğu getirildi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Kenan Tanrıkulu, "Satış sonrası hizmetlerin düzenlenmesiyle, servisi ve yedek parçası bulunmayan hiçbir ürün kalmayacak ve tüketicinin mağduriyeti önlenecektir" dedi. Yapılan düzenleme ile çekici, traktör, minibüs, otomobil, kamyon, kamyonet, şasi, motosiklet ve moped gibi otomotiv ürünlerinin yanısıra elektrik, elektronik ve makine ürünlerinin de ithalatına servis zorunluluğu getirildiğini belirten Tanrıkulu, şöyle dedi: "Satış sonrası hizmetlerin düzenlenmesiyle, servis ve yedek parçası bulunmayan hiçbir ürün kalmayacak ve tüketicinin mağduriyeti önlenecektir" dedi.

Kardeş firmalara ortak servis kolaylığı

Yeni düzenleme ile aynı sermaye grubuna dahil şirketlerden biri için geçerli olan servislerin (otomotiv ürünleri hariç) aynı sermaye grubunun diğer şirketleri için de kullanılabileceğini de kaydeden Tanrıkulu şöyle devam etti, "Diğer taraftan, ithalatçı firmalar kendi adına servis kurma koşuluyla distribütör firmaların servislerini kullanabilecektir. Elektrik ve elektronik ürünlerinden güvenlik sistemleri amacıyla ithalat yapan firmalar da da servis şartı aranacaktır".

Servisler yedek parça bulunduracak

Ticari amaçlı olmayan, ihtiyaca yönelik ithalatlarda servis şartı aranmayacağını, ancak yapılan ithalat bedelinin FOB değerinin yüzde 2'si kadar yedek parça ithal etmek ve bunun yeterli miktardaki kısmını servislerde bulundurmanın zorunlu hale geleceğini belirten Tanrıkulu, otomobil grubunda, yurtdışında üreticisi aynı olan değişik marka araçların ithalatçısının bir marka için kurduğu servis ağının diğer markalar için de kullanabileceğini kaydetti. Tanrıkulu, söz konusu uygulama ile yerli ana ve yan sanayiye dinamizm kazandırılarak yerli sanayinin kalkınması ve tüketici haklarının korunmasının amaçlandığını belirtti.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...