YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


SSK primi düşürülüyor

Geçtiğimiz yaz çıkarılan Sosyal Güvenlik Yasası gereği yüzde 68.9'a yükselen SSK tavan ve taban prim ücretleri enflasyon hedefine uygun olarak yüzde 25'e çekiliyor

İşçi ve işveren kesimi tarafından tepki ile karşılanan Sosyal Sigortalar Kurumu, prim oranlarındaki yüzde 68.9'lik artış düşürülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine Müsteşarlığı prim oranlarını düşürmek için ortak çalışma yürütüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, prim oranlarının düşürülmesi için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Bence SSK prim artışı, geçen yılın enflasyonu yerine hedeflenen enflasyon olan yüzde 25 olmalı" dedi.

Sosyal Sigortalar Kurumu tavan ve taban prim oranları, geçtiğimiz yaz ayında çıkarılan 4447 sayılı Sosyal Güvenlik Yasası gereği 1 Nisan'dan itibaren yüzde 68.9 oranında artacak. Yasa gereği son bir yıl içinde gerçekleşen enflasyona oranı olan yüzde 68.9'luk artış yapılması halinde, sigorta taban ücreti 120 milyon liradan 202 milyon 560 bin liraya, tavan ücreti ise 360 milyon liradan 607 milyon 680 bin liraya yükseliyor.

Hükümetin enflasyonu düşürme programına uymayan bu artışa işçi ve işveren kesimleri tepki gösterdi. Tepkiler karşısında hükümet, SSK prim oranlarını düşürmek için çalışma başlattı. Hazine Müsteşarlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü çalışmanın birkaç gün içinde tamamlanması bekleniyor.

"Düşürmek için çalışmalar sürüyor"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, SSK taban ve tavan prim oranlarındaki yüzde 68.9'luk artış ile ilgili değerlendirmesinde, hükümetin de artış oranını çok bulduğunu söyledi. SSK taban ve tavan prim artış oranlarının aşağı çekilmesi için bir haftadır çalışmaların sürdüğünü belirten Okuyan, "Uzmanların yaptığı çalışmalar doğrultusunda SSK prim oranları aşağı çekilecek" dedi.

Uygulanan istikrar programı çerçevesinde enflasyonun bu yıldan sonra düşüşe geçeceğini ve prim sorununun bir daha yaşanmayacağını savunan Okuyan, uzmanların primi düşürme çalışmaları hakkında "Sonuç ne çıkar bilmiyorum. Bence SSK prim artışı, geçen yılın enflasyonu yerine hedeflenen enflasyon olan yüzde 25 olmalı" dedi.




Kağıda basmak için tıklayın.

Ürünlere servis şartı
Traktör, minibüs, otomobil, kamyon, kamyonet ve motosiklet gibi otomotiv ürünlerinin yanısıra elektrik, elektronik ve makine ürünlerinin de ithalatına servis zorunluluğu getirildi
GSM ihalesi çok konuşulacak
3 Nisan'da teklif verme süresi dolacak olan GSM ihalesinde ihale yöntemi ve teklif verme süresinin kısa tutulması eleştirilere yol açıyor. En önemli eleştiri noktası ihalenin kapalı zarf usulü ile yapılması.
Borsa galipten yana
Seçimi kaybeden Hasan Arat'ın borsadaki şirketi Arat Tekstil'in hisseleri aşağı doğru inerken Serdar Bilgili'nin Arsan Tekstil hisseleri borsada16 bin 500'den 18 bine fırladı
Tüpraş'ta son iki gün
HİSSELERİNİN yüzde 15`i halka arz edilecek Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş (TÜPRAŞ) için ön taleplerin toplanması, 29 Mart Çarşamba günü sona eriyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı`nın (ÖİB) en büyük halka arzı olan Tüpraş özelleştirmesinde, ön talepler 22 Mart tarihinde toplanmaya başlanmıştı. Ön talep işleminde yatırımcıların, herhangi bir yükümlülük altına girmeden, sadece almak istedikleri hisse senedi miktarı belirleniyor. Yatırımcılar, ön talep toplama işleminin tamamlanmasının ardından,5-7 Nisan tarihleri arasında kesin taleplerini bildirecekler. Bu arada, Tüpraş`ın halka arzında ilk 3 günde, 167 bin 628 başvuru olduğu ve 14 milyon 616 bin 927 lot hisse talep geldiği açıklanmıştı.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...