Bugünkü ana sayfaya gitmek için. “ Türkiye'nin birikimi... ”
SALI
28 MART 2000

Güncelleme: 03:30 Türkiye

 
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

e k s t r a l a r

Anket
Hizbullah - Kontrgerilla

  Nostaljik Kelime Oyunu...

 
Webmasterler! Yeni Şafak Gazetesi'ne sitenizden link vermek isterseniz buraya tıklayın:
 Gazetenize Link Verin...

Almanya, Kürt sorunu bahanesiyle 150 tankı vermeyince Ankara rest çekti. Almanlar'ın 1000 tanklık yeni ihaledeki şansı da zayıfladı

ALMANYA İLE YEŞİL KRİZ

Cumhuriyet tarihinin en büyük askeri ihalesi olan 4 milyar dolarlık ortak helikopter ve tank üretimi ihalesinde sonuca yaklaşılırken Almanya ile ipler iyiden iyiye gerildi. Ankara, 150 adet Leopard-I A 5 tankının satışı konusunda insan hakları ihlallerini gerekçe göstererek zorluk çıkaran Almanya'ya rest çekti.

YUNANİSTAN'A VERDİLER

Bir süre önce Yunanistan'a modernize edilmiş Leopard-I A 5 tanklarından 192 adet satan Almanya, Türkiye'nin de aynı tanklardan talep etmesi üzerine satışı gündemi aldı. Ancak özellikle hükümet ortağı Yeşiller'in baskısı üzerine satışın onayında pürüz çıkması üzerine Türkiye ani bir çıkışla alımı bütünüyle iptal etme kararı aldı.

________________________________Devam »

Helikopter ihalesi yıl sonuna kaldı

Atak Helikopter Projesi Genel Koordinatörü Gürkan, projenin ilk aşamasının yıl sonuna kadar gerçekleşebileceğini bildirdi.
________________________________Devam »

Deprem yarası kadar acı

Yardımlar ve vergiler devleti deprem zengini yaptı. Depremzedenin yoksulluğu sürüyor.
________________________________Devam »

Bakü-Ceyhan tehlikede

Petrol şirketlerinin Hazar'daki petrol rezervinin düşük olduğu yönündeki propagandasından hareket eden The Los Angeles Times, ABD'li diplomatların da Bakü-Ceyhan'ı stratejik bir hayal olarak nitelediklerini ve projeden vazgeçilebileceğini iddia etti.
________________________________Devam »

Yeni Çar Putin Alman hayranı

Rusya'da devlet başkanlığı seçimini, Rus milliyetçiliği ve yayılmacılığı üzerine politika üreten Alman hayranı Vladimir Putin kazandı.
Fenerbahçe yendi, hayat normale döndü Türkiye genelindeki taraftarlarının sayısı on milyonlarla ifade edilen Fenerbahçe'nin Avrupa'da ve Türkiye'de uzun süredir başarılı sonuçlar alan Galatasaray'a galip gelmesi geniş yankı uyandırdı.
Ahmet Taşgetiren
Milletvekillerinin itibarı
"...Cumhurbaşkanlığı seçimi için Anayasa değişikliği tartışmaları öyle bir noktaya geldi ki, neredeyse, 5+5'in reddi dışında milletvekillerinin itibarını koruyacak bir yol kalmadı. Çünkü iş, 32 kısım tekmili birden Demirel için oy toplama kampanyasına dönüştü..."
Nazlı Ilıcak
Asker-siyaset ve zorunlu bir cevap

Mehmet Barlas
Türkiye'de hergün "Tiyatro Günü"dür!.



Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV

Kağıda basmak için tıklayın.

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
TALLANDTHIN Web... Tasarım, İnşa ve Yayın... Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmıştır. Sitenin dinamik yönetimi, TALLANDTHIN Web'in online update sistemiyle yapılmaktadır. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...