YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


FENER GALİP GELDİ hayat normale döndü

Fenerbahçe'nin, Avrupa Fatihi Galatasaray'ı tek golle yenmesi yurt çapında psikolojik bir rahatlamaya yol açtı. Borsa bile yükseldi.

İSTANBUL- Önceki gün, Türkiye 1. liginde Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan derbi maçını Fenerbahçe'nin kazanması, bütün yurtta ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde geniş yankılar meydana getirdi. Avrupa'da ve Türkiye'de önüne çıkan takımları bir bir yenen Galatasaray, Fenerbahçe önünde başarılı olamadı. Pazar günü, Ali Sami Yen Stadı'nda karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde, gülen taraf sarı lacivertli takım oldu. Fenerbahçe'nin, yapılan bütün tahminleri boşa çıkararak Avrupa Fatihi'ni yenmesi ile, Türkiye'de hayat normale döndü. Taraftar sayısı onmilyonlarla ölçülen Fenerbahçe'nin bundan önceki haftalarda aldığı çok gollü yenilgiler, Türkiye genelinde hayatı yavaşlatan ve monotonlaştıran bir etki yapıyordu. Piyasaları da baskı altına alan bu yenilgiler, ekonomide durgunluğa yol açıyordu. Fenerbahçe'nin galip gelmesi üzerine borsa sabah seansına 100 puanlık artışla başladı. Yükseliş, gün içinde devam etti. Laleli, Mahmutpaşa, Doğu Bank, Per-Pa, Tahtakale ve Mısır Çarşısı'ndaki satışlarda da farkedilir bir artış gözlendi. Benzer piyasa hareketliliklerinin, ülkemizin başka bölgelerinde de meydana geldiği bildirildi.

İşyerlerindeki hareketlenmeler

Öte yandan, Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısında aldığı galibiyet, 1'den fazla personel çalıştıran işyerleri ve kurumlarda hissedilir bir hareketlilik meydana getirdi. Fenerlilerin sohbetlere katılmaması nedeniyle kesilen diyaloglar yeniden başladı. Birçok Fenerbahçe taraftarı, Galatasaray taraftarlarına karşı 'sıkı' argümanlar geliştirirken, bazı Fenerliler'in de ileride alabilecekleri mağlubiyetleri dikkate alarak temkinli davrandığı gözlendi. Galatasaray taraftarları da, fanatik Fenerliler'e karşı, Fenerbahçe'nin Pendik yenilgisini hatırlatarak savunma yaptılar. Bir Fenerbahçe taraftarı, Galatasaray'ın, Sarı Kanaryalar'dan gelecek frikik atışları karşısında baraj sorununu çözmek için 25 milyon dolara Ömerli Barajı'nı transfer edeceği görüşünü savunurken, Galatasarlılar da, Fenerbahçeliler'in bu yaklaşımlarını "züğürt tesellisi" olarak değerlendirdiler.

Uzmanlar: Türkiye rahatlıyor

Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısında aldığı 1-0'lık galibiyetin toplum üzerindeki etkilerini değerlendiren toplumsal psikoloji uzmanları, uzun süredir iyi bir sonuç alamayan Fenerbahçe'nin bu sonuçla taraftarlarını rahatlattığını söylediler. Fenerbahçe taraftarlarının rahatlamasının toplumun değişik kesimlerinde etkisini hissettirmesinin normal olduğunu belirten uzmanlar, bu galibiyetin, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de kendisini hissettirebileceğini kaydettiler.


 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...