YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Çakıcı heyecanı

Karagümrük'teki olaylardan sonra Alaattin Çakıcı'nın dün Kartal Cezaevi'nde vurulduğu haberleri heyecan yarattı. Ancak haberin doğru olmadığı anlaşıldı.

İSTANBUL- Karagümrük çetesinin lideri Nuri Ergin'le mektuplu atışmaya girerek kamuoyunun dikkatini üzerine çeken organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın dün cezaevinde vurulduğu yönündeki haberler heyecan yarattı. Sabah saatlerinde ünlü mafya liderinin tutuklu olduğu Kartal Cezaevi'nde Karagümrük çetesi üyelerince vurulduğuna ilişkin haberler yayılmaya başladı. Ancak bir süre sonra bu haberin doğru olmadığı anlaşıldı. Haberin Ergin kardeşlere ait olduğu belirtilen Karagümrük Spor Kulübü Lokali'nin önceki gece kimliği belirsiz kişilerce taranmasından sonra yayılması dikkat çekti. Bu arada Organize Şube'ye bağlı polisler de 15 kişinin yaralandığı olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Saldırıyı gerçekleştirenler henüz yakalanamazken polis, saldırganların Alaattin Çakıcı'nın adamları olma ihtimali üzerinde duruyor. Çakıcı ile Ergin kardeşlerin düellosu bir süre önce cezaevinde avukatlar aracılığıyla taşınan mektupların basında yer almasıyla başlamıştı. Çakıcı, Ergin kardeşleri 'milliyeti bozuk ciguliler' olarak tanımlarken, Nuri Ergin de Çakıcı için 'satanist düşünceli şambabası, sanal kolpacı' gibi nitelendirmelerde bulumuştu.

Çakıcı'nın ifadesi alındı

Bu arada Karagümrük Spor Kulübü Lokali'ne yapılan silahlı saldırıyla ilgili olarak Alaattin Çakıcı'nın ifadesine başvuruldu. Kartal Cumhuriyet Başsavcı Vekili Erol Tut ve Cezaevi Savcısı Abdurrahman Canpolat, dün sabah saatlerinde Kartal Adliyesi'nden cezaevine geldiler. Tut ve Canpolat, Karagümrük Spor Kulübü lokaline yapılan ve 15 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyla ilgili olarak, cezaevinde tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı'nın ifadesini aldılar. Çakıcı'nın ifadesinde olayla ilgisinin bulunmadığını söylediği belirtildi.

Yanlış kahve mi tarandı?

Karagümrük'te önceki gün saldırı düzenlenen lokalin asıl hedef yeri olmadığı iddia edildi. Karagümrük'te bazı kişilerin dile getirdiği iddiaya göre, Ergin Kardeşler'e bağlı kişilerin bulunduğu Özkaragümrüklüler Spor Kulübü yerine isim benzerliği nedeniyle Karagümrük Spor Kulübü lokaline saldırı düzenlendi. Diğer yandan Nuri Ergin'in ağabeyi Nejat Ergin'in başında bulunduğu Vefa Spor Kulübü ile Karagümrük Spor Kulübü de aynı spor alanlarını kullanıyorlar. Öte yandan Fatih Karagümrükspor Kulübü lokaline önceki gece yapılan silahlı saldırıyla ilgili kulüpten yapılan açıklamada, bu tür haberlerin içinde olmadıkları belirtildi. Kulübün basın sözcüsü Ahmet Yabuloğlu, "Kulübümüzün spor yapmaktan başka hiçbir gayesi yoktur. Saldırının niçin yapıldığını anlamıyoruz. Dışımızda gelişen olaylar neticesinde hedef olduğumuz bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz" şeklinde konuştu.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...