YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Evcil konuşmadı

MALKİ cinayeti ile ilgili hakkında idam istenen Erol Evcil, ilk kez katıldığı duruşmada iddianameyi okumadığını söyleyince duruşma ertelendi.

Tefeci Nesim Malki cinayeti ile ilgili olarak sonradan yakalandıkları için haklarında ek iddianame hazırlanan Erol Evcil ve Burhanettin Türkeş'in davası, aralarında işadamlarının da bulunduğu 14 kişi hakkında açılan birinci davayla birleştirildi. İlk kez duruşmaya katılan Evcil, iddianamenin eline 3 gün önce ulaştığını tam olarak okuyamadığını belirterek savunma yapmayacağını söyledi. İstanbul 6 No'lu DGM'de görülen duruşmaya hakkında idam istenen Erol Evcil Kartal Cezaevi'nden yoğun güvenlik önlemi altında getirildi. Burhanettin Türkeş ise raporlu olduğu için duruşmaya getirilmedi.

KANITLAR ÇAĞDAŞ HUKUKA AYKIRI

Davaların birleştirilmesinden sonra Evcil'in avukatı Kemal Kumkumoğlu, Hizbullah operasyonundan sonra ele geçen Mehmet Sümbül'ün sorgulanma kasetine atıfta bulunarak, "Hizbullah'ın kendi arasındaki hesaplaşmasının ürünü olan bir kaseti savcı iddianamesine delil olarak almakla çağdaş hukuka uygun olmayan bir yol izlemiş. Tepeden tırnağa yasadışı olan bu kanıt hukuka gölge düşürüyor" dedi. Kumkumoğlu, bu kaset deşifresinin dosyadan çıkarılmasını ve iddianamenin düzeltilmesini istedi ancak mahkeme heyeti bu talebi kabul etmedi.

EVCİL: MESLEĞİM İŞADAMI

Kimlik sorgusunda işadamı olduğunu kayda geçiren Evcil, savunmasını daha sonra yapacağını söyledi. Avukatları da Evcil'i teyid etti. Gazetecilerin sık sık fotoğraf çekmesinden rahatsız olan Evcil, ara verilirken de fotoğraf çeken gazetecilere, "Hala çekiyorlar" diye tepki gösterdi. Diğer tutuklu sanık Şükrü Elverdi, "İddia makamı özel yaşantımı konu alarak beni suçlamaktadır. Cezaevine girene kadar şirketim vardı ve yanımda 100 kişi çalıştırıyordum" dedi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. Duruşma hakimi Hayyam Garipoğlu ve Mehmet Emin Cankurtaran'ın isimlerinin dosyadan çıkarılarak Türkbank ihalesi ile ilgili davaya gönderilmesini kararlaştırdı.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...