YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Spor'dan

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 

 

Dünya çapında bir başarı elde edildi

Maç gecesi, çoğunuz gibi, ben de, şu büyülü camın karşısına oturdum ve iki saat yerimden kalkmamacasına UEFA final maçını seyrettim. Tahmin edebileceğiniz gibi, tipik bir futbolsever değilim ben; futbol üzerinde çene yarıştırmaya geldiğinde grubun en suskunu genellikle ben olurum. Ancak, dün gece, evimizin diğer sakinleri, o güne kadar tanımadıkları yepyeni 'futbolsever' kimliğimle karşılarına çıktığımda çok şaşırdılar.

UEFA Kupası finalleri herhalde her yıl oluyordur; ben ilk bu yıl ilgilendim. İlgilenmemin sebebi, UEFA tarihinde ilk kez bir Türk takımının finale kalması; iki yabancı takımın oynadığı final maçından bana ne? G.Saray'ın oynadığı final ise, G.Saraylı olmadığım halde, beni de heyecanlandırdı.

Galatasaray'ın maçı baştan sona üstün götürmesi, kolay pozisyona girip bir kaç mutlak golü kılpayı kaçırması yüreğimi ağzıma getirdi. Penaltı atışlarında kaydedilen o düzgün gollerle, Arsenal'in direkten dönen şutlarıyla şampiyonluk kesinleştiğinde, coşkumu, olmayan silâhımı çekerek sergilemedim, ama kucaklaşan yüzbinlerin hislerini ayniyle paylaştım.

Yıllardır hasret kaldığımız başarılar birbiri ardına yüzümüzü güldürüyor. Ekran karşısına oturmuş maç izlerken, hâlâ futbol federasyonu başkanı olduğunu sandığım Şenes Erzik'in Uluslararası Futbol Federasyonu (FİFA) başkanı olduğunu öğrendim. Bir futbol adamımızın uluslararası önemli bir kuruluşun başkanı seçilmesi en az Galatasaray'ın şampiyonlukları kadar sevindirdi beni.

UEFA Kupası'nda finale kadar yükselmeyi başarmış, finalde çıkardığı üstün oyun gücü ve mücadele azmiyle Arsenal'i yenmeyi bilmiş Galatasaray yeni Türkiye'nin de müjdesini veriyor. Futboldan o kadar anlamasam da, 1,5 yıla yakın süre, Londra'da, stadına beşyüz metre uzağında oturduğum için, Arsenal'in gücünü iyi biliyorum. Galatasaray'ın başarısı gerçekten dünya çapında bir başarı.

Şimdi sıra, sanatçılarımız, yazarlarımız, gazetecilerimiz, iş, siyaset, bilim ve din adamlarımızda. Evrensel ölçülerde başarı bekliyoruz onlardan da: Dünyanın elinden düşüremediği eserler üretmelerini, başka ulusların gözlerini kamaştıran başarılara imza atmalarını, yönetim felsefesine katkıda bulunmalarını, UEFA kupası türü uluslararası düzeyde ödüllere, Nobel'e, Oscar'a el uzatmalarını bekliyoruz. Galatasaray başardı, onlar neden başarmasın?...

Sevincimiz hâlâ sürüyor, bize bu sevinci yaşatanlara teşekkürler. Teşekkürler Galatasaray.


19 Mayıs 2000


Kağıda basmak için tıklayın.

Fehmi Koru

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...