YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


KUPA İLE ARALANAN AB KAPISI ŞİDDET İLE GÖLGELENDİ
Ölümüne seviniyoruz

Önceki geceden başlayan kupa kutlamalarında en az 5 kişi öldü, 100'ü aşkın kişi futbol magandalarının sevinci sonucu yaralandı.

İSTANBUL: 9 YARALI İSTANBUL- Galatasaray'ın şampiyon olmasını ateş açarak kutlayan magandalar, İstanbul'da 9 kişinin ağır yaralanmasına neden oldu. Gaziosmanpaşa, Sultanbeyli, Fatih, Zeytinburnu ve Güngören'de serseri kurşunlarla yaralanan biri 3 yaşında çocuk toplam 9 kişinin kimlikleri şöyle: Murat Çimen (29), Murat Akyıldız (12), Sena Akgün (3), Engin Parlakkılıç (23), Çetin Bak (34), Deniz Keleş, Peykez Macit, Mehtap Ernaz, Hikmet Türksoy. Murat Çimen hayati tehlikeyi atlamadığı öğrenildi. DENİZLİ'DE 1 KİŞİ ÖLDÜ KÜTAHYA'da maganda Ayhan Akan, Şemsettin Bakioğlu'nun kullandığı otomobille çarptı. Kazada Ayhan Akan (27) öldü, 7 kişi yaralandı. Malatya'da ise Muharrem Özhan (35), Afyon Sandıklı'da 2 kişi yaralandı. Denizli'de Mustafa Aktürk (22) hayatını kaybederken, yine göğsünden yaralanan Adem Erkavak (22), tedavi altına alındı. Isitnabul ve Denizli'deki olaylarlar ilgili olarak çok sayıda fanatik gözaltına alındı.

MAGANDALIĞA VE FANATİZME YASAL ÖNLEM

Spor karışlaşmalarından sonra meydana gelen çirkin tezahürat ve şiddet olaylarının toplumu rahatsız edecek boyutlara ulaşması üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü çalışma başlattı. Futbol sapıkları hakkında hürriyeti bağlayıcı ceza verilebilecek. Silah kullanalar cezalandırılacak.

RASTGELE ATEŞ: 4 YARALI

Galatasaray'ın zaferini havaya ateş ederek kutlamak isteyen bir maganda dört kişinin yaralanmasına neden oldu. Altındağ 702 sokak No 53'de Halil Sağbaş'ın (35) av tüfeği ile rastgele ateş etmesi sonucu Nurdan Vural (23), Müşerref Ulaş (42), Orhan Ulaş (43) ve Bedriye Gence (11) yaralandı. Yaralılar Yenişehir SSK Hastanesi'nde tedavi altına alındılar.

Halil Sağbaş yakalanarak gözlem altına alındı. Sağbaş'ın alkollü olduğu tesbit edilirken, maç magandası, " Böyle olacağını nerden bilirdim. Sevinç için havaya ateş ettim. Ayaklarından vurulmuşlar" dedi. Yaralılardan Müşerref Ulaş ise, " Ne olduğumuzu anlayamadık. Maç sevincini izlemek için dışarı çıkmıştık.
Başımıza gelenlere bakın" diye konuştu.

Kalbi maça dayanamadı

ANKARA'da bir kişi çıkan tartışmada öldü, bir genç de kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Balkonda kutlamaları izleyen Selma Laçin isimli kadının başından yaralanmasına sebep oldu. Eşi Feyyaz Laçin tarafından Hacettepe Üniversitesi Acil Servisi'ne getirilen Selma Laçin'e burada ilk müdahale yapıldı. Kurşunun kafasını sıyırarak teğet geçtiği öğrenilen Selma Laçin'in kocası magandalara lanet yağdırdı.

Bursa'da biri ağır üç yaralı

Bursa'daki kutlamalarda, 3 kişi silah ve kesici aletlerle yaralandı. Sinir krizi geçiren bir kişi hastanede tedavi altına alındı. Altıparmak caddesinde polis memuru Fatih Kütük, magandaların, kesici aletle saldırıya uğradı. İvazpaşa'da magandalar tarafından bıçaklan Fatih Erdemel (24), ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yavuzselim'de Şerif Özkan oğlu Kenan Özkan'ı yaraladı.

Batman-Cizre dört yaralı

Magandaların sevinç gösterilerinde silahlar patlayınca 2 kişi yralandı. 2. Cadde'de bir magandanın silahla ateş etmesi sonucu Faruk Sevim(27) kafasından yaralandı. Yavuz Selim Mahallesi'nde ise göğsünden aldığı kurşun ile yaralananan Aslan Soner'in (25) durumu durumu ciddiyetini koruyor. Cizre'de Nasif Çöpür (30) başından ile Mimin Üçkan (30) ayağından yaralandı.

Bir yaşıdaki çocuğa kurşun

Mardin Kızıltepe'de Yasemin İpek (1), sıkılan kurşunlardan birinin alnına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. Gaziantep'in İslahiye'de, fanatik taraftar Ahmet Gürgür (29), geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Kahramanmaraş'ta Halil Dilli (24), kalp krizi geçirerek öldü. Almanya'nın Aschaffenburg kentinde bir Arnavut, 2 Galatasaray taraftarını bıçakla ağır yaraladı.


 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...