YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


MOSSAD sabotajcı arıyor

TÜRKİYE'DE "devşirme çalışmaları" başlatan MOSSAD, IQ'su yüksek kişileri toplayarak onlara; "Sorgulama", "haber alma", "dinleme cihazları", "bomba teknikleri", "sabotaj planlama" gibi dersler veriyor.
MOSSAD, "devşirme" işinde aracı olarak Israel-Internatiol Security Scholl (ISS) isimli güvenlik şirketini kullanıyor. ISS'nin Türkiye distribütörlüğünü ise Marmara Güvenlik isimli güvenlik şirketi yapıyor.

ANKARA- İsrail istihbarat örgütü MOSSAD'ın son zamanlarda başta Türkiye olmak üzere, Macaristan ve İsviçre'de adam devşirme girişimlerinde bulunduğu belirlendi. Mossad, "adam devşirme" işinde aracı olarak Israel-Internatiol Security Scholl (ISS) isimli güvenlik şirketini kullanıyor. ISS'nin Türkiye distribütörlüğünü ise 3-4 ay önce İstanbul'da faaliyet gösteren Marmara Güvenlik isimli güvenlik şirketinin aldığı öğrenildi.

ISS, Mossad adına "adam devşirme" işlemini, "devşirilmeye uygun" nitelikte bulduğu kişilere, ISS'in açtığı kurslara katılmaları için davetiye göndererek yapıyor. ISS'in sözkonusu kurslara katılacak kişilerde aradığı niteliklerin başında ise IQ'su çok yüksek, "teoriyi uygulamaya dökebilecek", "ciddi" ve "sağlam ruh yapısına sahip" olmak geliyor.

'Sabotaj teknikleri' öğretiliyor

ISS'in verdiği kurslar ise temelde "ajan" olmanın niteliklerine sahip olabilecek bir niteliğe sahip. ISS'in Türkiye distribütörlüğünü yapan Marmara Güvenlik'in, ISS'in kurslarını tanıtırken kullandığı cümleler ise, İsrail güvenlik sisteminin propagandasını yapar nitelikte. Dünyanın en gelişmiş güvenlik sisteminin İsrail güvenlik sistemi olduğunu belirten Marmara Güvenlik, ISS'in kurslarına katılarak İsrail güvenlik sisteminin öğrenileceğini, kursları bitirdikten sonra ise resmî ya da özel sektör kurumlarında "güvenlik elemanı" olarak çalışılabileceğini belirtiyorlar. ISS'in verdiği kursların niteliğine bakınca ise, resmî ya da özel sektör kurumlarında "güvenlik elemanı" olarak çalışılacak bir eleman yetiştirmekten ziyade, dünyanın önde gelen istihbarat kurumlarında çalışabilecek nitelikte bir elaman yetiştirme gayreti içinde bulunulduğu görülüyor.

Alınacak kurslardan bazıları; "Sorgulama Teknikleri", "Tasvir ve Tanımlama", "Senaryo Yazma", "Farklı Kimliklere Bürünme ve Büründüğü Kimliğin Rolünü Oynayabilme", "Ateşli Silahları Söküp Takma, Her Tür Ateşli Silahı Kullanma", "Kılık Değiştirme ve Makyaj", "Haber Almanın Bütün İncelikleri", "Dinleme Cihazlarının Kurulması, Kullanılması, Tespit Edilmesi", "Bomba Yapma Teknikleri, Bomba Türleri, Bunların Tanınması", "Sabotaj Planlarının Hazırlanması, Planlanması ve Uygulanması" gibi başlıklar taşıyor.

'İsrail'e intibak' gezileri

İlk kez İsrail'de başlayan uygulamayı tüm dünyaya yaymayı amaçlayan ISS, uyguladığı strateji sayesinde oldukça büyük bir mesafe katetmişe benziyor. İsrail'den sonra İsviçre ve Macaristan'da kurs merkezleri açan ISS, Türkiye'de de kurs merkezi açmak için uygun ve geniş bir mekan arıyor. ISS'in Türkiye distribütörü Marmara Güvenlik yetkilisi, aradıkları nitelikte bir mekan bulmaları halinde Türkiye'de de 6 ay sonra kurs açacaklarını belirterek, mekan arayışını çözmek için büyük gayret sarfettiklerini ifade ediyor.

İsrail güvenlik kurumlarında görev alacak elemanları yetiştirmeyi stratejisi haline getiren ISS, kursları başarıyla tamamlayan "kursiyerler"ine ayrıca "İsrail'e intibak" gezileri de düzenliyor. ISS'in uygun gördüğü kişilere gönderdiği broşürlerde yer alan bilgilere göre, "sabotaj, atış talimi, bomba" benzeri üst düzey kurslar İsrail'de İsrailli "güvenlik uzmanları" tarafından veriliyor. Yangın söndürme, ilk yardım gibi başlangıç kursları Macaristan ve İsviçre'de veriliyor.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...