YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


'Devlet' nutukları balıkçıları ve tekneleri kurtaramadı
Dışişleri'nin büyük ayıbı

İSTANBUL- Ukrayna'da rehin kalan Türk balıkçılarla ilgili olumlu bir gelişme sağlanamadı. Deniz Ticaret Odası Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, Türkiye'nin kısa bir süre içinde balıkçıların iadesini sağlaması gerektiğini söyledi. ANAP İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı da, Dışişleri Bakanı İsmail Cem'i suçlayarak, "Cem, Papandreu'yla ilgilenmekten balıkçılara bakamıyor" dedi.

Rehinelik sürüyor

Üç haftayı aşkın bir süredir Ukrayna güvenlik güçlerinin elinde alıkonulan balıkçılar ve tekneler için Deniz Ticaret Odası'nın yürüttüğü çabalardan da bir sonuç alınamadı. DTO Başkanı Kaptanoğlu, oda olarak konunun takibini sürdürdüklerini, üç Ukraynalı avukat ile bir Türk avukatın çalışmalara devam ettiğini söyledi. İki Türk balıkçının yaklaşık bir aydır Ukrayna'daki askeri bir limana demir atmış bir gemide tutulduğunu anlatan Kaptanoğlu, balıkçıların en kısa zamanda Türkiye'ye getirilmesini umut ettiklerini kaydetti. Türk balıkçılara ait 30 ağın da Ukrayna'nın uluslararası sularında bulunduğunu hatırlatan Kaptanoğlu, "Biz ağların toplanması için Dışişleri Bakanlığı ile görüştük. Konu Ukrayna makamlarına bildirildi. Ukrayna makamlarının derhal ağların toplanmasına müsade etmesi lazım" dedi.

'Dışişleri'nin girişimleri yetersiz '

Öte yandan ANAP İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı, iki Türk balıkçısının yaklaşık bir aydır Ukraynalılar'ın elinde rehin tutulmasını Türk Dışişleri Bakanlığı'nın ayıbı olduğunu söyledi. Dışişleri'nin girişimlerinin yetersiz kaldığını ifade eden Akarcalı, "Dışışleri Bakanı İsmail Cem, zamanının büyük bölümünü Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu'ya ayırdığı için balıkçılarımız ikinci planda kalıyor" dedi. Akarcalı, ANAP hükümeti döneminde de Ukrayna ile balıkçılık konusunda benzer problemler yaşandığını hatırlatarak, o dönemde Ukrayna'nın rehin aldığı balıkçıların en geç bir-iki gün içinde yurda getirildiğini kaydetti.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...