YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


AGITPA'ya rezil olduk

AGİTPA tarafından TBMM'nin ev sahipliğinde düzenlenen "21. Yüzyıl'da Azınlıklar" konulu seminerde 7 kez elektrik kesilince, konuşmacılar sözlerini bir türlü tamamlama fırsatı bulamadı.

ANTALYA AGİTPA tarafından TBMM`nin ev sahipliğinde düzenlenen "Yeni Riskler ve Meydan Okumalar: 21. Yüzyıl`da Azınlıklar" konulu seminerde 7 kez elektrik kesilince, konuşmacılar sözlerini bir türlü tamamlayamadı. Antalya`nın Kemer ilçesine bağlı Çamyuva`daki Ceylan İnter Continantel Otel`de dün başlayan seminerin ilk oturumunda, "Azınlık Grupları ve Ekonomik İlişkilerin Güçlendirilmesi" konusu ele alındı.

'Irkların ülkesi'

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamanterler Asamblesi (AGİTPA) 2. Komite Başkan Yardımcısı Kanadalı parlamenter Jeremiah Grafstein, Osmanlı İmparatorluğu`nun, yabancı tüccarlara vergi konulmasından sonra gerilemeye başladığını söyledi. Fransız parlamenter Jacques Floch`un başkanlığını yaptığı oturumda konuşan Kanadalı parlamenter Grafstein, seminerin yapıldığı bölgenin, "Irkların Ülkesi" anlamına gelen Pamfilya olarak anıldığını söyledi. Grafstein, konuşmasının son bölümünde, azınlıkların ekonomik bakımdan güçlendirilmemesi halinde, ülke ekonomisinin de zamanla güç duruma düşeceğini savundu. Daha sonra söz alan Bursa Milletvekili Hayati Korkmaz`ın konuşması esnasında otelin elektrikleri sık aralıklarla 7 kez kesildi.

'Daha hızlı konuşun'

Bunun üzerine Oturum Başkanı Jacques Floch, Korkmaz "Daha hızlı konuşun, çünkü elektriklerin ne zaman kesileceğini bilmiyoruz" dedi. Konuşmacılar sözlerini elektrik kesintisi yüzünden bir türlü tamamlayamayınca Floch, "Galiba oturumu yöneten ikinci bir başkan var ve Türk parlamenterlerin konuşmasına izin vermiyor" diye espri yaptı ve oturuma ara verdi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...