YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


ANAP: YILMAZ KÖŞK'E ADAY OLUR DA SEÇİLEMEZSE SİYASİ HAYATI BİTER
'Yılmaz bıçak sırtında'

ANKARA- ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın Çankaya yolundaki ilerleyişi her geçen gün yeni bir engelle karşılaşıyor. DSP, MHP ve DYP'den sonra askerlerden gelen "aday olma" mesajından sonra, Yılmaz'ın kaderi Cumartesi günü yapılacak liderler zirvesinde belli olacak. Yılmaz, zirvede ortak bir adayın en ideal çözüm olduğu görüşüne katıldığını, ancak partisinde aday olması konusunda çok yoğun bir istek olduğunu bildirecek. ANAP'lılar, Yılmaz'ın bu aşamadan sonra adaylığını açıklamak durumunda kalacağını, ilk üç turda yeterli oyu alamayacağını, ancak dördüncü tura "zayıf bir rakiple" girerek 16 Mayıs'ta Çankaya'ya çıkacağını savunuyor. Bu arada, liderlerinin 'yaşamsal bir kararla' karşı karşıya bulunduğunu belirten ANAP'lılar, Yılmaz'ın Köşk'e aday olup da seçilememesi durumunda siyasi hayatının sona erebileceğini ifade ettiler.
Başbakan Bülent Ecevit'in hasta yatağında yayınladığı mesajı "Yılmaz'a hayır" biçiminde okuyan ANAP'lılar, koalisyon ortakları liderlerine açıkça "aday olma" demek yerine, engelleyici taktiklere girişmekle suçladılar.

DSP'den 'Sümer Oral' taktiği

Ecevit'in açıklamasını "Yılmaz'ı tarif etmemek üzere kurulmuş bir metin" olarak tanımlayan ANAP'lı bir bakan, DSP'nin Yılmaz'ın önüne Maliye Bakanı Sümer Oral'ı çıkarmayı planladığını öne sürdü. Bakan, "Oral, ANAP'ın en zor itiraz edeceği isim. Hem ANAP'a, hem Demirel'e yakın, hem de DYP'nin desteğini alabilir" dedi. Yılmaz'ın siyasi yaşamının 'bıçak sırtı' bir konumda bulunduğuna dikkat çeken ANAP'lılar, liderlerinin yarıştan başarısızlıkla çıkmasının siyasi hayatının bitmesi anlamına geleceğini söylediler. Köşk'e aday olmuş bir liderin tekrar milletvekili sıralarına dönemeyeceğini belirten ANAP'lılar, liderlerinin yaşamsal bir kararla karşı karşıya bulunduğunu kaydettiler.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...