YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Çalışan için de uzlaşın

Cumhurbaşkanı seçimi için uzlaşan 5 siyasi parti liderinin, çalışanların sorunlarının çözümü için de biraraya gelmelerini isteyen Meral, Ecevit'e, "Başkalarından değil işçiden ödül al" dedi.

Özelleştirme uygulamaları ile hayat pahalılığını protesto etmek ve iş güvencesinin sağlanması amacıyla Ankara'ya gelen Türk-İş üyesi sendikacılar, "Özelleştirmeye Karşı Demokratik Sosyal Devleti Koruma ve İş Güvencesi" adı altında yürüyüş düzenlediler. Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, KESK Genel Başkanı Siyami Erdem, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Resul Akay ve Memur-Sen Yönetim Kurulu üyesi Kamil Aydoğan ve binlerce sendikacının katıldığı yürüyüş Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'na kadar sürdü.

Çalışanlar için de biraraya gelin

Hükümetlerin, IMF ve Dünya Bankası politikalarını uygulayarak ülkenin sorunlarına çözüm bulamayacağını kaydeden Meral, şunları söyledi: "Tüm vaadlere rağmen indirilemeyen enflasyon, dar ve sabit gelirlilerin hayatını cehenneme çevirmektedir. Hükümeti bir kez daha uyarıyoruz: IMF'nin değil, bizim sesimize kulak verin. Bir avuç azınlığın sorunlarına çözüm bulmayı bırakın, bizim sorunlarımıza çözüm arayın."

Meral, çalışanların sorunlarının işçi sınıfının bütünlüğünden geçtiğini de kaydederek, cumhurbaşkanı seçimi için biraraya gelen 5 siyasi parti liderinin, çalışanların sorunlarının çözümü için biraraya gelmeleri gerektiğini kaydetti.

Meral, Başbakan Ecevit'e de seslenerek, "O zatı muhteremi uyarıyorum. Seni iktidar edenlere iş mi buldun, aş mı buldun? Köylü ürününün karşılığını alamıyor. Halk perişan. Seni omuzlarda taşıyanları bırakıyor, başkalarından ödül alıyorsun. Sana yakışıyor mu sayın Başbakan. Sana biz ödül verelim." ifadesini kullandı. Meralíin konuşmasının ardından çeşitli sendika genel başkanları da söz alarak, taleplerini dile getirdiler.

'Sizin oylarınızla geldiler'

Şube yöneticilerinin hükümeti desteklemekle suçlamasına sinirlenen Meral, "Bu hükümet benim oylarımla mı hükümet oldu? Desteklemeseydiniz" şeklinde konuşunca ıslıklarla protesto edildi.




Kağıda basmak için tıklayın.

Tüpraş modeli tuttu
Tüpraş'ın halka arz modeli Petkim ve Erdemir'in özelleştirilmesinde de uygulanacak. Bakan Yüksel Yalova özelleştirme gelirlerinin borç azaltmakta kullanılacağını söyledi.
Borsayı kâr durdurdu
İpana'dan çocuklara
İPANA, "Artık çocuk olma zamanı" sloganından hareketle, depremzede çocukların hayatlarını renklendirmek amacıyla resim, heykel ve plastik sanatlar atölyesi, oyun odası ve oyun parkından oluşan Çocuk Rehabilitasyon Merkezi'ni hizmete açtı.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...