YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Kültür

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama


İSTANBUL ULUSLARARASI GRAFİK TASARIM GÜNLERİ
Grafist 2000

Bilgi Atölye 111, bugünden itibaren Macar Sanatçı Istvan Orosz'un "Afişler, Baskı Resimler" sergisiyle bir kez daha kapılarını sanat ortamına açıyor.

Bilgi Atölye 111, hareketli bir kültür mekanı olma misyonunu yeni bir sergiyle sürdürüyor. Bu yıl gerçekleştirilecek olan ve GRAFİST 2000 başlığını taşıyan "Uluslararası Grafik Tasarım Haftası" organizasyonu dahilinde yaratıcılığın sınırlarını zorlayan çok yönlü bir sanatçıyı izleyeceğiz. Sergide eserleri yeralan sanatçı Istvan Orosz 1951'de Macaristan'da doğdu. Tiyatro'ya duyduğu ilgi ile Macaristan'daki bir çok tiyatro için hazırladığı sahne tasarımları profesyonel yaşamının ilk ürünleri oldu. Daha sonra afiş tasarımı üzerinde yoğunlaşarak tiyatro ve film konusunda afişler üretti. Orosz, 1987 yılında Pannonia Film Stüdyosu'nda film yönetmeni olarak göreve başladı. Macaristan Sanat Akademisi'nin bir üyesi olan sanatçı aynı zamanda Budapeşte'deki Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. (Bilgi Atölye 111, Sıraselviler Caddesi No: 111 Taksim Beyoğlu-tel:0212.292 86 97)




Kağıda basmak için tıklayın.

Öyküye genç katkı
Yeni Öykü Antolojisi'nde 54 öykücü, özgeçmişleri ve birer örnek hikayesi yeralıyor
Mevlana ağırladı
KONYA- Yerli ve yabancı birçok turist tarafından ziyaret edilen Konya, merkezi İsveç'te bulunan "Kalpten Kalbe Yardım Kuruluşu" isimli Sivil Toplum Örgütü mensuplarını ağırladı. Önce Mevlana Müzesi'ni gezen konuklar, daha sonra Karatay Belediyesi'nin Gülbahçesi bitişiğindeki tesislerinde doyumsuz bir sema gösterisi izlediler. Belediye'nin Mevlana Türbesi bitişiğinde yapmış olduğu restorasyon çalışmalarını büyük bir hayranlıkla izleyen misafirler, Mevlana'nın dünya çapında büyük bir mütefekkir olduğunu belirttiler. Karatay Belediyes'nin Mevlana'nın dünyaya tanıtılması için yapmış olduğu çalışmaların takdirle karşılanması gerektiğini belirten misafirler, belediyelerin bu tür kültürel faaliyetlerde bulunmasının sevindirici bir gelişme olduğunu ifade ettiler.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...