YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Rektör başarıyı çekemiyor

Başarılı birçok öğretim görevlisinin istifa etmesine neden olan Rektör Alemdaroğlu, şimdi de uluslararası standartlarda başarıyı yakalayan Prof. Karaçorlu hakkında soruşturma açtırdı.

İSTANBUL- Başarılı birçok dekan, bölüm başkanı ve anabilim dalı başkanının istifa etmesine neden olan İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu bu kez de göz hastalıkları alanında önemli çalışmalarıyla tanınan Prof. Murat Ali Karaçorlu hakkında soruşturma açtırdı. TÜSİAD'a Demokrasi Raporu hazırlayan Anayasa Hukuku Profesörü Bülent Tanör'den sonra başarılı bir göz cerrahı hakkında da soruşturma açılması tepkiyle karşılandı.

Başarıya ceza

Daha önce Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Araştırmaları Merkezi'nde Prof. Celal Erçıkan ile birlikte çalışan Prof. Karaçorlu, merkezin Alemdaroğlu tarafından kapatılması üzerine Göz Hastalıkları Anabilim Dalı'nda görevlendirilmişti. Söz konusu soruşturma Prof. Emre Kongar'ı da çileden çıkardı. Prof. Kongar Cumhuriyet Gazetesi'ndeki köşesinde Karaçorlu'nun uluslararası standartlarda başarıyı yakalayan bir bilimadamı olduğunu belirterek, kıskançlık ve ayakoyunlarıyla başarının cezalandırıldığını belirtti.

'Terim neyse, Karaçorlu da o'

Prof. Kongar ünlü doktor Prof. Gazi Yaşargil ve Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'le aynı kategoride değerlendirdiği Karaçorlu'nun yayınlarının ve katkılarının uluslararası düzeyde kullanıldığı bir araştırmacı olduğunu vurguladı. Prof. Karaçorlu'un bilimsel yayın sıralamasında ilk sıralarda yer aldığına dikkat çeken öğretim üyeleri ise, "Kendisi hastaları tarafından çok sevilen ve takdir edilen bir öğretim üyesidir. Kendi mesleğine olan katkıları nedeniyle uluslararası düzeyde bir hekimdir. Böyle bir kişi hakkında soruşturma açılmasını garipsedik"şeklinde konuştular.


 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...